No items found.
close
BLOG

Derfor bør du stoppe med at bruge den årlige medarbejderundersøgelse 

Author:
Alice Henebury
Date Published:
May 2022
Length:
minute read
Derfor bør du stoppe med at bruge den årlige medarbejderundersøgelse 

Gennemgang og bearbejdning af resultaterne af en medarbejderundersøgelse er en udfordring for mange ledere. For at skabe en velfungerende arbejdsplads har du brug for de rette betingelser, for at kunne handle effektivt og proaktivt ud fra medarbejdernes erfaringer.

Her er fem grunde til at stoppe med at bruge den årlige medarbejderundersøgelse: 

Den årlige medarbejderundersøgelse kan ikke påvirke hvordan medarbejderne har det

Ved at lave en årlig medarbejderundersøgelse får du et resultat, der giver dig en indikation på, hvordan dine medarbejdere har det. Men en medarbejderundersøgelse gælder kun her og nu, og det er svært at afgøre, om medarbejderen blot har haft en dårlig dag, eller om han/hun ikke har haft det godt i længere tid. Det kan være svært at afgøre, om det "haster", eller om utilfredsheden har stået på over længere tid. Hvis det for eksempel er en mobbesituation, du ikke har opdaget, skal virksomheden kunne handle hurtigt! 

Med resultatet fra en medarbejderundersøgelse er det umuligt at handle øjeblikkeligt. Der er simpelthen ikke nok viden om de enkelte situationer. Venter du et helt år med at måle igen, risikerer du ikke blot, at vigtige medarbejdere bliver sygemeldt eller siger op. Ved ikke at tage hånd om problemet med det samme, falder tilliden til ledelsen og påvirker arbejdsgiverens brand på en negativ måde.

Medarbejderundersøgelsen øger ikke engagementsniveauet 

Mange medarbejdere føler, at muligheden for at påvirke og være involveret i virksomheden, er vigtig for at føle sig engageret. Men det er ikke nok at besvare en undersøgelse en gang om året. Det digitale landskab har ændret kundernes adfærd. I dag har organisationer brug for feedback fra kunderne så hurtigt som muligt, for ikke at risikere at miste dem. Det samme gælder for medarbejdere.

De har ikke tid til at vente på den næste medarbejderundersøgelse for at få deres stemme hørt. Og de har ikke tålmodighed til at vente endnu et år på, at ting, der ikke fungerer i dag, ændrer sig. Som en moderne arbejdsgiver skal du finde måder at arbejde mere effektivt på, via feedback fra dine medarbejdere. Dette får du tilbage i engagement, og på lang sigt vil det også vise sig på bundlinjen.

En medarbejderundersøgelse reducerer ikke omkostningerne 

Sygefravær, fejlrekruttering og turnover. Listen over "unødvendige" personaleomkostninger kan være lang. Men at investere hundredtusindvis af kroner i dette, er en realitet for mange virksomheder i dag. Måske ved du godt, hvor vigtigt en god medarbejderoplevelse er, men har ikke tid til at implementere de forandringer, der virkelig kan gøre en forskel i medarbejdernes hverdag. Det kan være svært at pege på, hvor der er størst behov for forandring.

Ved at have en åben dialog med medarbejderne og spørge, hvordan de har det, kan virksomheden få uvurderlige input til ting, der bør forbedres. Det kan handle om mindre detaljer, såsom behovet for at købe en ny kaffemaskine, flere computere eller skabe en trivselsgruppe – eller større ting som utilfredshed overfor virksomheden eller ledelsesproblemer, der tager længere tid at finde ud af. At få løbende feedback giver dig mulighed for at handle proaktivt og være hurtigere til at forebygge både dårligt helbred og utilfredshed.

Det er ikke muligt at reagere øjeblikkeligt på resultaterne

Nogle gange kan resultaterne af medarbejderundersøgelsen komme som et chok. Alt ser ud til at fungere som normalt, men under overfladen hober problemerne sig op – og ledelsen har ikke bemærket noget. Konflikter, dårligt miljø eller krænkende diskrimination kan have stået på over en længere periode og dermed have påvirket både medarbejdere og arbejdsgrupper i alt fra få uger til over et år. Det kan være et lille problem, der er vokset, eller grænseoverskridende handlinger, der burde have været stoppet øjeblikkeligt.

Ikke at kunne reagere direkte på disse hændelser kan have store og bekostelige konsekvenser i form af sygefravær og personaleudskiftning, men også skabe nedsat tillid til ledelsen og intern rygtespredning.

Medarbejderundersøgelsen er ikke altid pålidelig

De årlige medarbejderundersøgelser værdsættes højt af ledelsen – det er det eneste hint de har om, hvordan medarbejderne har det. Men sandheden er, at den ikke er særlig pålidelig. I de fleste tilfælde afspejler svarene kun, hvordan medarbejderne har det her og nu. At måle engagement og trivsel i en virksomhed over længere tid, kan give helt andre resultater.

Du finder hurtigere ud af, om der er akutte problemstillinger som diskrimination på arbejdspladsen, og du får løbende indsigt i, hvordan medarbejderne har det med hensyn til ledelsen, meningsfuldheden og arbejdsglæden. At måle virksomhedens trivsel løbende, skaber et unikt helhedsbillede, der gør det muligt at reagere proaktivt ved både at udnytte muligheder og løse eventuelle problemer.

Vil du vide mere om Winningtemp, og hvordan vi kan hjælpe dig? Tal med os ved at udfylde denne nemme formular!

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Alice Henebury
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Alice Henebury
Alice is the Global Content Directory at Winningtemp and is passionate about creating excellent resources to help HR professionals engage their employees.

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer