No items found.
close
BLOG

Skab et bæredygtigt arbejdsmiljø: En guide til praktisk handling

Author:
Mikaela Clavel
Date Published:
November 2023
Length:
5
minute read
Skab et bæredygtigt arbejdsmiljø: En guide til praktisk handling

Vi tror på potentialet hos hver enkelt til at gøre en positiv forskel for vores planet, også inden for arbejdsmiljøet. Lad os tale om noget, der virkelig ligger os på sinde – arbejdsmiljø og bæredygtighed.

For ledere kan bæredygtighed nogle gange virke som en opgave, der bliver skubbet til side blandt de mange andre datoer og opgaver, der skal jongleres med. Men vi er her for at ændre den opfattelse. Vi ønsker at vise, hvordan bæredygtighed ikke kun er vigtig, men også en mulighed for at skabe praktiske ændringer på tværs af organisationen, især når det kommer til arbejdsmiljøet.

En positiv holdning styrker rekruttering og fastholder medarbejdere i et sundt arbejdsmiljø

Resultater fra Deloittes Global Millennial Survey 2022 understreger vigtigheden af miljø- og bæredygtighedsspørgsmål for både millennial-generationen og Generation Z på arbejdsmarkedet. Disse to grupper udgør i dag omkring halvdelen af arbejdsstyrken – en andel, der fortsat vokser. Og her er nogle spændende fund:

• 80 % af Generation Z og 77 % af millennial-generationen føler et personligt ansvar for at skabe en positiv social og miljømæssig indvirkning, også inden for arbejdsmiljø.

• 78 % af Generation Z og 74 % af millennial-generationen er bekymrede for klimaændringer og ønsker mere handling fra virksomheder for at adressere det, herunder arbejdsmiljøet.

• 70 % af Generation Z og 66 % af millennial-generationen er villige til at gå ned i løn for at arbejde for en virksomhed, der lever op til deres værdier, herunder et sundt arbejdsmiljø.

Vores seneste rapport, "Fighting Turnover", påpeger også, at mangel på tillid eller meningsfuldhed er en vigtig årsag til, at medarbejdere træffer beslutninger om at forlade deres job. Generation Z udtrykker ønske om at arbejde for virksomheder, der værdsætter etik og socialt ansvar, herunder inden for et sundt arbejdsmiljø.

Udover den moralske værdi viser statistik som denne, at virksomheder, der prioriterer bæredygtighed, er bedre rustede til at tiltrække, engagere og fastholde talentfulde medarbejdere i et sundt arbejdsmiljø.

Et bæredygtigt arbejdsmiljø skaber værdi for virksomheden og medarbejdere

HR-fordele er blot en del af billedet, når vi taler om miljøspørgsmål. Organisationer, der virkelig fokuserer på ESG (Environmental, Social, Governance), har en større sandsynlighed for at være konkurrencedygtige på lang sigt. Desværre vender mange ryggen til denne værdi ved kun at se på overholdelse:

Virksomheder, der betragter miljø-, sociale- og forretningsmæssige etiske spørgsmål som blot overholdelse, og ikke som en kilde til konkurrencemæssige fordele, går glip af værdifuld potentiale, også inden for et sundt arbejdsmiljø.

Og her er noget data, der understøtter dette:

• 80 % af investorerne mener, at virksomheder bør prioritere miljøspørgsmål i deres forretningsstrategi... men kun 28 % af lederne mener, at virksomhedens ESG-strategi er tilstrækkeligt integreret i den overordnede forretningsstrategi, herunder tiltag for et sundt arbejdsmiljø.

• 71 % af lederne mener, at virksomheder, der prioriterer ESG som en strategisk prioritet, vil være mere konkurrencedygtige på lang sigt... men kun 65 % af lederne mener, at virksomhedens ESG-strategi primært fokuserer på overholdelse, herunder aspekter af et sundt arbejdsmiljø.

Konklusionen er, at fokus på bæredygtighed ikke kun er en tendens eller et spørgsmål om overholdelse. Miljø- og bæredygtighedsspørgsmål er grundlæggende for virksomheden – og HR i Norge kan tilføre betydelig værdi ved at støtte ledelsen i disse spørgsmål og i at skabe et sundt arbejdsmiljø.

Idéer til at gøre en positiv forskel og forbedre arbejdsmiljøet

Her er nogle idéer, du med stolthed kan følge for at fremme en kultur med ESG-påvirkning og forbedre arbejdsmiljøet.

 • Samarbejd med andre afdelinger og ledelsen om at fastsætte ESG-mål, der harmonerer med forretningsstrategien for et sundt arbejdsmiljø.
 • Uddan medarbejderne om ESG, opmuntre deres individuelle interesse og skab begejstring omkring miljø- og bæredygtighedsspørgsmål ved at arrangere foredrag, workshops, webinars eller læringsseancer. Udbyg også ressourcer, såsom værktøjssæt, der kan hjælpe medarbejderne med at træffe mere miljøvenlige valg på arbejdspladsen og derhjemme, til gavn for et sundt arbejdsmiljø.
 • Implementer et program med grønne initiativer, herunder frivillighedsdage, udfordringer, virksomhedsomfattende bæredygtighedskonkurrencer og miljøløfter. Opfordr ligeledes medarbejderne til at tage ejerskab over ESG ved at etablere medarbejdergrupper, der skaber fællesskab og tilbyder en platform for miljøaktiviteter for et sundt arbejdsmiljø.
 • Integrer ESG-aktiviteter i belønnings- og anerkendelsesprogrammet for at fremme et sundt arbejdsmiljø.
 • Opfordr til hybrid- eller fjernarbejde for at minimere medarbejdernes rejsetid og fremme et mere fleksibelt arbejdsmiljø.
 • Foretag miljøvenlige valg på tværs af kontorerne, såsom fremme af genbrug, investering i bevægelsesstyrede belysningssystemer og brug af miljøvenlige forsyninger, hvilket også bidrager til et sundt arbejdsmiljø.
 • Genovervej mindre elementer, I køber til arrangementer, onboarding og kontorfester - måske færre små ting og flere oplevelser? Mindre materiale, mere engagement til gavn for et sundt arbejdsmiljø?
 • Vælg leverandører, der lever op til jeres ESG-forpligtelser og prioriterer et sundt arbejdsmiljø. Kræv forbedringer fra alle samarbejdspartnere.
 • Arranger indsamlinger eller donationer til miljøformål – og overvej at matche medarbejdernes donationer for at styrke indsatsen for et sundt arbejdsmiljø.
 • Opfordr medarbejderne til regelmæssigt at give feedback om ESG og arbejdsmiljøet, så det tydeligt viser, at dette er en prioritet for jer. (Hvis I f.eks. bruger vores platform til medarbejderengagement til at indsamle feedback i realtid, kan I let tilføje regelmæssige spørgsmål om bæredygtighed og arbejdsmiljø).

Gør bæredygtighed til standarden

At opnå reelle fremskridt indebærer en ægte og korrekt integration af bæredygtighed i, hvordan jeres organisation fungerer, ikke blot tom snak. Det er ikke kun det rigtige for planeten, det er også det rigtige for jeres medarbejdere og virksomhed som helhed.

Winningtemps platform til medarbejderengagement giver jer et ledelsesværktøj, der hjælper jer med bedre at forstå og betjene jeres medarbejdere - og dermed skabe en kultur, der bygger på succes i et sundt arbejdsmiljø.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

 • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
 • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
 • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
 • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
 • Malesuada
Mikaela Clavel
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Mikaela Clavel

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer