Bisnode

Bisnode fokuserer på selvledelse og engasjement

background story shape

Challenge

Utmaning

Utfordring

Resultat

Result

Resultat

Background

Utmaning

Utfordring

En av grunnene til at Bisnode valgte Winningtemp som verktøy, er at Winningtemp er basert på AI og tilbyr prediktive analyser. – Noes om er viktig for oss, er å leve som vi lærer. Med Winningtemp får vi dessuten alt i ett system – vi kan jobbe med målsetninger samtidig som vi måler engasjementet blant ansatte. Vi ser at det er åpenbare sammenhenger mellom å ha tydelige, klare mål og engasjerte ansatte, sier Cecilia Weseterholm Beer, HR-direktør hos Bisnode.

Vad är det bästa med plattformen?

WHAT DO YOU LIKE BEST WITH THE PLATFORM?

Hva er det beste med plattformen?

Bisnode finner støtte med å effektivisere målstyring

Flere og flere selskaper blir klar over viktigheten av å skape engasjement blant ansatte for å øke lønnsomheten. Bisnode har valgt å arbeide hypermoderne, blant annet ved bruk av metoden Objectives & KeyResults (OKR) som gir full åpenhet nede på individnivå og selvledelse.

For å holde styr på engasjementet tar Bisnode temperaturen, og ved hjelp av AI fra Winningtemp kan de handle effektivt i sanntid. Cecilia Westerholm Beer HR-direktørhos Bisnode, ser at engasjementet blant ansatte stadig øker.

Bisnode arbeider med å tolke, foredle og forstå data for på den måten å hjelpe kundene med forretningsbeslutninger og markedsføring. I dag er de lokaliserte i 19 europeiske land og har ca. 2400 ansatte. For at ansatte i de ulike landene skal kunne jobbe mot felleskonsernmål, har Bisnode valgt å være transparent og jobbe med målstyring helt nede på individnivå. På den måten kan ansatte selv se hvordan de kan bidra for å nå målene.

Jeg vet at det er en viktig del av vårmedarbeideropplevelse at alle i hele organisasjonen vet hvor vi skal, og hvordan ansatte kan være med og påvirke, sier Cecilia Westerholm Beer.

Vil du ha en kort gjennomgang av Winningtemp? Kontakt oss her!

Medarbeideropplevelse med fokus på selvledelse

Selvledelse og ansvar for egen utvikling er andre faktorer som skaper engasjement blant ansatte.  Her har Bisnode valgt å endre på noen prosedyrer, blant annet slik at ansatte selv kan bestemme hvor ofte de vil ha medarbeidersamtaler med lederen.

– Det er ikke lederne som kaller inn til medarbeidersamtaler, det gjør medarbeiderne selv. Vi mener at våre ansatte vet best selv hvor ofte de trenger å jobbe med sin egen utvikling. Da er det selvfølgelig lederens oppgave å følge opp, men vi legger ganske mye ansvar på det enkelte individ, som vi mener bidrar til hele medarbeideropplevelsen, fortsetter Cecilia Westerholm Beer.

Måling av ansattes engasjement er viktig, og Bisnode har valgt å gjennomføre en temperaturmåling en gang i måneden. For dem utgjør dette en stor forskjell sammenlignet med det faktum at de tidligere benyttet seg av årlige medarbeiderundersøkelser.

Tidligere skulle temperaturmålingen gå gjennom HR-avdelingen før den ble sendt ut. Nå kan ledere se hvordan teamet deres har det via mobiltelefon og uten forsinkelse. Med denne fleksibilitetenender ansvaret der det skal være, hos teamet. De viser sitt engasjement og driver sin egen utvikling, og det er ikke bare lederne som har ansvaret for det, fortsetter Cecilia Westerholm Beer.

Kunstig intelligens forener Bisnode og Winningtemp

En av grunnene til at Bisnode valgte Winningtemp som verktøy, er at Winningtemp er basert på AI og tilbyr prediktiveanalyser. På denne måten kan Bisnode være i forkant og jobbe på en måte som gagner selskapet.

– Noe som er viktig for oss, er å leve som vi lærer. Med Winningtemp får vi dessuten alt i ett system – vi kan jobbe med målsetninger samtidig som vi måler engasjementet blant ansatte. Vi ser at det er åpenbare sammenhenger mellom å ha klare mål og engasjerte medarbeidere, fortsetter Cecilia Westerholm Beer.

Bisnode mener åpenhet er viktig for å jobbe med OKR

Bisnode benytter seg av metoden OKR –Objective & Key Results og Winningtemp som verktøy for denne metoden.

Åpenhet er viktig for denne metoden. Alle kan se hverandres mål og resultater i Winningtemp, noe som er en suksessfaktor for å lykkes med metoden. Winningtemp er et enkelt og brukervennlig system. Vi føler at Winningtemp som selskap har vært en veldig god samarbeidspartner å jobbe med fordi de er på tå hev og lydhøre for våre tanker og ideer, sier Cecilia Westerholm Beer.

Siden Bisnode begynte å måle engasjementet i Winningtemp, kan de se at det øker kontinuerlig til tross for at det alltid har ligget på et høyt nivå.

Vi har ganske høye måltall og får gode resultater på lederskap, så vi jobber med små endringer og tenker langsiktig. Nå trenger vi ikke å rulle ut medarbeiderundersøkelser, men kan gå inn der det trengs i stedet. Vi har en etablert og godt fungerende måte å jobbe på hvis viser at målingene er dårlige i et team. Utfordringene for oss er å jobbe med ledere som viser skyhøye resultater, og hva vi kan lære dem som allerede er svært dyktige, avslutter Cecilia Westerholm Beer.

Bisnode klarte det! Vil du også kjenne på forbedringene? Ta kontakt med oss her!

EXPLORE WINNINGTEMP

Increase happiness and trust through engagement

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

A FEW OTHER CUSTOMER STORIES

Other customers share their success stories

ProffCom gikk fra usikkerhet til et oversiktlig helhetsbilde av organisasjonen
NetOnNet fikk innsikt i lederskapet og engasjement blant medarbeidere
FLER KUNDCASE

Flera kunder vi är stolta över

ProffCom gikk fra usikkerhet til et oversiktlig helhetsbilde av organisasjonen
NetOnNet fikk innsikt i lederskapet og engasjement blant medarbeidere
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater