No items found.
close
CUSTOMER STORY
CUSTOMER STORY
Kundehistorie
CUSTOMER STORY

Hur Relatable dominerade den globala marknaden genom att förstärka ledarskap, välmående och innovation

Organisation
Customer since
Client name
Martin Garbarcz
Hur Relatable dominerade den globala marknaden genom att förstärka ledarskap, välmående och innovation

Bakgrund

Att utveckla ett nystartat bolag från att ha ett enda kontor och totalt 10 anställda till att ha femdubblat antalet medarbetare spridda över hela världen, på under 4 år, är inte en lätt uppgift. Det krävs envishet, kreativitet och ett oerhört starkt driv. Grundaren och före detta VDn av Relatable, Martin Garbarcz, avslöjar att det också krävs konkret data, uppbackad av den senaste forskningen för att lyckas.

Relatable grundades 2016 som en influencer marketing-byrå, vars syfte var att sammanföra varumärken med influencers över hela världen genom Instagram, Youtube och numera även TikTok. De är också partner med mediajätten Conde Nast där de bidrar med expertis inom marknadsföring och just influencer marketing. Grundaren Martin Garbarcz är övertygad om att en stor anledning till att de lyckades landa det eftertraktade samarbetet berodde på deras AI-plattform som kombinerar beteendevetenskap med omfattande forskning.

Relatable drivs framåt av teknologi och de tror på att data, analyser och insikter är de viktigaste byggstenarna för framgång. Dock är Martin tydlig med att det allra mest centrala i företaget är människorna. Därför var det viktigt att hitta rätt teknologi, som kan använda effektiva data-baserade metoder för att få fram kvalitativa insikter om medarbetarna.

En nödvändighet för att accelerera

Specifikt behövde de lösningar som kunde implementeras i företagets vardag på ett enkelt sätt. Martin är öppen med att Winningtemp var det perfekta valet. En innovativ plattform som använder kraftfull AI för att hjälpa chefer och andra ledare att förbättra sin arbetskultur. I plattformen får du insikter och konkreta tips på handlingar genom att mäta “temperaturen” i organisationen.

"Jag värderar Winningtemp-verktyget väldigt högt. Redan i början förstod vi att det var en nödvändighet för att accelerera i den hastighet vi har lyckats med. Vi har ett otroligt team och det var viktigt för mig att investera i dem. Nu har vi kontor runt om i världen, i olika tidszoner, och därför måste vi ha något som samlar oss alla på ett ställe.”

Via plattformen får de en inblick i ledarskapet och vilka områden som behöver förbättras. Just den delen är ovärderlig, menar Martin. 

“Vi kan numera vara proaktiva samtidigt som vi kan vara reaktiva. Vi kan snabbt identifiera problem och jämföra de olika teamen för att se var utmaningar och möjligheter finns. När ett team får höga poäng gång på gång, så vet vi att vi kan lära från dem och applicera lärdomarna på de andra teamen. På så sätt kan de nya cheferna lära sig från de som redan leder med framgång. Insikterna och de analytiska delarna i plattformen är otroligt värdefulla för oss.”

Hitta positiva och negativa trender snabbt

Martin anser att framgångsrikt ledarskap kräver ansvarstagande, och man behöver visa att man vill utvecklas, snarare än att bara prata om det. 

“Idag har vi 8.0 i snittpoäng på Winningtemps skala. Men vi förstår också att vi fortfarande har en lång väg att gå. Vid ett tillfälle dippade vår poäng från 8.5 till 7.6 och vi insåg att det var problem i ett av teamen.”
Ta del av mer klokskap från Leif Denti  Forskningsgrunden till Winningtemps plattform Ladda ner whitepaper

Genom att använda plattformen i sitt lärande kunde de identifiera utmaningar och agera på dem snabbt.

“Vi kan vara öppna om utmaningarna och visa att vi jobbar på att lösa dem så fort som möjligt. Vi kan hitta positiva och negativa trender snabbt för att välja rätt action. Vi ser den här plattformen som ett av våra viktigaste verktyg.”

Anonymitet leder till en öppen kultur

I plattformen kan man vara helt anonym vilket skapar förtroende bland medarbetarna och cheferna. Varje vecka triggas automatiserade frågor via appen, och frågorna har blivit utvalda baserat på svaren i tidigare pulsundersökningar. Allt görs helt anonymt.

"Feedback måste komma från båda sidor, och vi i ledningen är väldigt öppna med att vi vill ha konstruktiv feedback på vårt jobb också. Det är så vi lär oss och utvecklas. Förtroendet som anonymiteten skapar innebär att vi kan skapa en öppen kultur, där man vågar dela sina sanna åsikter.”

Den här ärligheten och transparensen som kommer uppifrån i organisationen är ett viktigt element för att öka välmåendet på arbetsplatsen. Just välmåendet är en hög prioritet för Martin som erkänner att på grund av hur branschen ser ut så finns det perioder med högre stressnivåer. 

“Vi mäter våra stressnivåer noggrant. Speciellt när vi vet att vi har många kampanjer igång samtidigt, och arbetsbördan ökar under en period.”

Genom att lyssna på individer och team under de pressade perioderna så kan man hantera utmaningarna snabbt, utan att medarbetarna hinner bygga upp negativitet eller frustration.

“Du kanske tror att du vet hur dina medarbetare känner, men med Winningtemp kan vi konkret se hur de mår, eftersom de berättar för oss. Plattformen skapar en trygg miljö där de vågar berätta exakt hur läget ligger till.”

Ta åsikterna på allvar

Winningtemp hjälper Relatable att skapa högre engagemang och bygga en arbetsmiljö med en hög nivå av kreativitet.

"Idéer är en av våra kärnpunkter. Vi vill att alla ska vara en del av företagets utveckling, och att alla medarbetare svarar på undersökningarna. Det här är ju något vi kommer att arbeta med länge. Vi har haft idéer som har kommit från alla nivåer i företaget som sedan har applicerats i organisationen.”

För Martin behöver innovation komma från hela organisationen.

“Det är så vi tar våra medarbetare till nästa nivå. Vi måste se dem, lyssna på dem, och de måste känna att deras åsikter faktiskt tas på allvar och gör skillnad. Det har varit viktigt för mig från början, och det är därför det var så viktigt för oss att börja använda plattformen tidigt för att bygga ett effektivt och framgångsrikt företag.”

Allt handlar i slutändan om människor

Relatable är utan tvekan ett bolag som drivs av teknologi. De älskar teknologiska framgångar, och anser att det är så man gör det möjligt för människor att nå framgång.

“Det är människorna som driver oss framåt. Vi vill och måste förstå hur människorna runt oss mår. Det handlar om expertis, talang, att bli utmanad, bli förstådd, synas, höras, och att utveckla möjligheterna för att det ska kunna hända.”

Relatable har fått användning av plattformen från början, och är glada över att de valde Winningtemp.

“Winningtemp mötte alla våra behov och värderingar perfekt på ett sätt som inga av deras konkurrenter kunde. Feedbacken vi får kring plattformen från våra medarbetare understryker detta. En sak jag är säker på, är att vi hade saknat det här enormt, om vi inte hade det.”

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada

Hear about our product

The best way to learn how Winningtemp can take your engagement to the next level is to watch our demo.

Want to learn more about Winningtemp?

The best way to learn how Winningtemp can take your engagement to the next level is to watch our demo.

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

Lyssna på vad vi har att säga

Det bästa sättet att lära sig hur Winningtemp kan ta ditt engagemang till nästa nivå är att kika på vår demovideo
Idag har vi 8.0 i snittpoäng på Winningtemps skala. Men vi förstår också att vi fortfarande har en lång väg att gå. Vid ett tillfälle dippade vår poäng från 8.5 till 7.6 och vi insåg att det var problem i ett av teamen.
Martin Garbarcz
CEO
Relatable

THE Challenge

THE RESULTS

Features

Peer-to-peer praise

Send praise to whomever, whenever — with award badges you can customise according to your company values.

Peer-to-peer praise

Send praise to whomever, whenever — with award badges you can customise according to your company values.

Peer-to-peer praise

Send praise to whomever, whenever — with award badges you can customise according to your company values.

right purple arrowwhite arrow right

Other customer stories

Other customer stories

No items found.

FLERE KUNDEHISTORIER

Other customer stories

Other customer stories

Other customer stories

Andra kundcase

No items found.