Gi ros på arbeidsplassen

Klapp på skulderen for en god jobb og innsats? Ja, takk!

Det å gi og få ros på arbeidsplassen kan virkelig gi en booster og ha motiverende effekt på alle medarbeidere. Vi synes det er hyggelig når noen legger merke til at vi har gjort en god jobb. 

Gallup er en av mange bedrifter som konkluderte med at medarbeidere som jevnlig får ros for godt arbeid er både mer produktive og engasjerte. I tillegg skal det mye til for at disse medarbeiderne velger å si opp stillingene sine -siden de trives og merker at andre er fornøyde med innsatsen de gjør.  

Hvorfor ikke bevisst dele ros slik at dere skaper en positiv feedback kultur i deres bedrift? Winningtemp har en innebygd ros funksjon du kan bruke både på pcen eller app på mobilen. 

Det er utrolig enkelt å bruke for alle sammen! Få en gjennomgang på hvordan dere kan skape en arbeidsplass med enda mer fokus på trivsel og engasjement. 

 

Få en genomgång av Winningtemp idag!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Learn how to best engage with your team using pulse surveys and AI

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater

FÅ EN DEMO AF WINNINGTEMP I DAG!

Skab en velfungerende og engageret arbejdsplads, hvor alle bidrager til gode resultater

quotes

At starte med Winningtemp var nemt, spændende og sjov oplevelse for os hos SiXT. Det en simpel og effektiv måde for vores medarbejdere at gennemføre de ugentlige undersøgelser, og vi er glade for at se en samlet deltagelse er på 95% i løbet af de første tre måneder. Vores ledere har nu et værktøj hvor de kan tilføje værdi til deres teams ved at have temperaturen på medarbejderne ved regelmæssige lejligheder. Dette giver dem et værktøj til proaktivt at arbejde med trivslen.

"For os er vores medarbejdere kernen i vores forretning. Winningtemp hjælper os med at adressere hvor vi præcist skal fejre vores sejre og identificere forbedringsområder”

Sabrina Rosengren Rasmussen
HR Manager hos Sixt Danmark