No items found.
close
BLOG

Derfor bør du slutte med den årlige medarbeiderundersøkelsen

Author:
Hannah Wigren
Date Published:
December 2021
Length:
minute read
Gjør dere fortsatt den årlige medarbeiderundersøkelsen? - Winningtemp

Å gå gjennom og bearbeide resultatene av medarbeiderundersøkelsen er en utfordring for mange ledere. For å skape en godt fungerende arbeidsplass trenger du de rette forutsetningene for å kunne handle effektivt og proaktivt utifra medarbeidernes erfaringer.

Her er fem grunner til å slutte med den årlige medarbeiderundersøkelsen:

Den årlige medarbeiderundersøkelsen kan ikke påvirke hvordan medarbeiderne har det

Ved å gjøre årlige medarbeiderundersøkelser får du et resultat som gir deg indikasjoner på hvordan medarbeiderne dine har det. Men en medarbeiderundersøkelse gjelder her og nå, og det er vanskelig å fastslå om medarbeideren bare har hatt en dårlig dag eller om han ikke har hatt det bra over lengre tid. Det kan være vanskelig å avgjøre om det "brenner" eller om det er misnøye over en lengre tidsperiode som ligger og ulmer. Hvis det for eksempel er en mobbesituasjon du ikke har oppdaget, må organisasjonen handle raskt!

Men med b resultatet fra medarbeiderundersøkelsen blir det umulig å prioritere tiltak. Det finnes ganske enkelt ikke nok kunnskap om enkeltsakene. Hvis du venter et helt år med å måle igjen, risikerer du ikke bare at viktige medarbeidere blir sykmeldt eller slutter. Å ikke handle reduserer tilliten til ledelsen og påvirker arbeidsgiverens varemerke på en negativ måte.

Medarbeiderundersøkelsen øker ikke engasjementet

Mange medarbeidere opplever at muligheten til å påvirke og være involvert i organisasjonen er viktig for å føle engasjement. Men å svare på en spørreundersøkelse en gang i året er ikke nok. Det digitale landskapet har endret kundenes adferd. I dag trenger organisasjoner feedback fra kundene så fort som mulig, for ikke å risikere å miste noen. Det samme gjelder for medarbeiderne.

De har ikke tid til å vente til neste medarbeiderundersøkelser for å gjøre sin stemme hørt. Og de har ikke tålmodighet til å vente et år til på at ting som ikke fungerer i dag skal endres. Som moderne arbeidsgiver som aktivt jobber med lederverktøy i en voksende organisasjonskultur, må du finne måter å jobbe mer agilt med feedback fra medarbeiderne dine. Dette vil du få tilbake i engasjement, og i det lange løp vil det vises på bunnlinjen.

Medarbeiderundersøkelsen senker ingen kostnader

Sykefravær, feilrekruttering og turnover. Listen over "unødvendige" medarbeiderkostnader kan bli lang. Men å investere hundretusenvis av kroner i dette er en realitet for mange organisasjoner i dag. Kanskje har man kunnskap om betydningen av en god medarbeideropplevelse, men ikke tid til å gjennomføre endringene som virkelig gjør forskjell i medarbeidernes hverdag. Eller det kan være vanskelig å sette fingeren på hvilke deler som har størst behov for endring.

Ved å ha en åpen kommunikasjon gjennom medarbeidersamtale og spørre hvordan de har det, kan organisasjonen få uvurderlige innspill på ting som må forbedres. Det kan handle om mindre detaljer, for eksempel behovet for å kjøpe inn en ny kaffemaskin, flere tastaturer eller å lage en trivselsgruppe – eller større ting som organisatorisk misnøye eller lederskap-problemer som det tar lengre tid å finne ut av. Å få fortløpende feedback gjør at du kan opptre proaktivt og være raskere i å forebygge både dårlig helse og mistrivsel.

Det er ikke mulig å reagere i sanntid på resultatene

Noen ganger kan resultatene fra en medarbeiderundersøkelse komme som et sjokk. Alt ser ut til å fungere som normalt, men under overflaten hoper problemene seg opp – og ledergruppen har ikke merket noe. Konflikter, dårlig miljø eller krenkende diskriminering kan ha pågått lenge og slitt på både medarbeidere og arbeidsgrupper i alt fra noen uker til over ett år. Det kan være et lite problem som har vokst eller et overtramp som burde vært håndtert umiddelbart.

Å ikke kunne reagere direkte på disse hendelsene kan ha store og kostbare konsekvenser i form av sykefravær og personalomsetning, men også skape redusert tillit til ledelsen og en internt ryktespredning.

Medarbeiderundersøkelsen er ikke alltid pålitelig

Den årlige medarbeiderundersøkelsen verdsettes høyt av ledelsen og HR – det er den eneste ledetråden de har til hvordan medarbeiderne har det. Men sannheten er at den ikke er veldig pålitelig. I de fleste tilfeller gjenspeiler svarene bare hvordan medarbeiderne har det der og da. Å måle medarbeiderengasjement og trivsel i en organisasjon over lang tid kan gi helt andre resultater.

Du får raskere kunnskap om akutte problemer som krenkende diskriminering, og du får kontinuerlig innsikt i hvordan medarbeiderne ser på ledelse, meningsfullhet og arbeidsglede. Å måle organisasjonens trivsel kontinuerlig skaper et unikt helhetsbilde som gjør det mulig å reagere proaktivt ved både å utnytte muligheter og løse eventuelle problemer.

Vil du vite mer om Winningtemp og hvordan vi kan hjelpe deg? Snakk med oss gjennom å fylle ut et enkelt skjema her!

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Hannah Wigren
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Hannah Wigren
Hannah är Head of Demand Generation på Winningtemp. Hennes största förebild är Simon Sinek, kanske för att de delar tron på en ljus framtid och vår förmåga att bygga den tillsammans. Mest av allt tror hon dock på evig kärlek, inte minst mellan HR och Tech!

Hear about our product

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer