No items found.
close
BLOG

Konsekvensene av lav tillit i organisasjoner

Author:
Mikaela Clavel
Date Published:
September 2023
Length:
4
minute read
Hvilke konsekvenser får lav tillit i en organisasjon?

Tillit er en bedrifts primærvaluta. La oss forklare hvorfor.

1. Investorer trenger det for å sikre at de bruker pengene sine på de riktige selskapene.

2. Kunder må vite at de er i trygge hender før de bruker av budsjettet sitt.

3. Ansatte må vite at deres ledere støtter dem i utførelsen av selskapets visjon.

Tillit er det som får en hel organisasjon til å gå rundt. Så når en organisasjon ikke klarer å holde løfter, er ikke den største risikoen de står overfor bare å tape penger, men deres viktigste eiendel, nemlig folkene som er merkevarens største ambassadører.

Enten de ansatte har direkte kundekontakt eller ei, har hver ansatt som jobber for en bedrift et nettverk der de påvirker. Og når en ansatt mister tilliten til virksomheten sin og bestemmer seg for å slutte, er sjansen stor for at de kan fortelle nettverket sitt om sin dårlige opplevelse. Den tapte tilliten vil ha en ringvirkning på den bredere virksomheten: Enten den når andre ansatte, kunder, partnere eller investorer, kan det lett balle seg på og resultere i masseflukt – eller rett og slett reduserte budsjetter.

Dette er grunnen til at det å opprettholde høye nivåer av tillit i organisasjonen bør prioriteres av enhver bedrift.

Vi er eksperter på å bruke kunstig intelligens og omfattende dataanalyse for å identifisere de tidlige tegnene på tapt tillit, årsaken som har ført til erosjon av tilliten i organisasjonen og hvordan man kan takle problemet for å unngå at det kommer ut av kontroll. I vår nylige rapport «Fighting Turnover» har vi funnet ut at fall i organisasjonens tillit vanligvis skyldes disse fem faktorene:

1. Trygghet

Et miljø som ikke får ansatte til å føle seg trygge, fører til at ansatte føler seg undervurderte, eller til og med ukomfortable. Som et resultat, er det mindre sannsynlig at ansatte deler ideene sine, stiller spørsmål eller rapporterer feil.

2. Åpenhet

En bedrift som holder tilbake informasjon fra ansatte, spesielt hvis det påvirker deres evne til å ta beslutninger, kan føre til at ansatte bekymrer seg for at lederne deres er uærlige, og derfor ikke er pålitelige.

3. Samsvar

Dersom den ansattes ferdigheter og verdier ikke samsvarer med arbeidet de forventes å gjøre eller teamet de forventes å være en del av, er det mer sannsynlig at den ansatte føler seg undervurdert og underutnyttet.

4. Tverrfaglige samarbeid

Næringslivet krever konstant utvikling og samarbeid. Å ikke tilby ansatte muligheter til å jobbe på tvers av team, begrenser deres evne til å fortsette å utvikle nye ferdigheter og lære nye måter å jobbe på fra jevnaldrende på tvers av andre avdelinger.

5. Subjektiv velvære

Lykkelige ansatte er mer produktive og engasjerte. Denne faktoren innebærer imidlertid en viss mengde forståelse og empati som går utover direkte ytelse. Lykkelighet på jobben kan også påvirkes av lykke eller velvære utenfor arbeidet. Uten en dyp forståelse av ansattes motivasjon, kan det være utfordrende å prøve å forhindre et fall i subjektiv velvære.

Å være oppmerksom på disse faktorene vil hjelpe deg å bedre vurdere hvordan teamet ditt presterer og beskytte dem mot utbrenthet. For å hjelpe deg med å lære mer om den reelle innvirkningen hver av disse faktorene har på organisasjonstillit, og hvordan du kan håndtere dem som leder, har vi utviklet guiden «Hvordan gjenvinne organisasjonstillit?».

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du tidlig kan håndtere et fall i organisasjonstillit, kan du kontakte oss.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Mikaela Clavel
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Mikaela Clavel

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer