Resources
Blog

Oppfølging av sykemeldte: Å fremme velvære og engasjement på jobben

Emma Nilsrud
August 3, 2023
6
Minutter
Oppfølging av sykemeldte: Å fremme velvære og engasjement på jobben

Sykefravær er en betydelig utfordring for norske organisasjoner, og det kan ha betydelige konsekvenser for både arbeidsgivere og samfunnet som helhet.


Ifølge statistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) var det gjennomsnittlige sykefraværet i Norge på hele 5,9 prosent i 2021. Dette tilsvarer mer enn 16 dager per ansatt. Dette understreker behovet for effektive tiltak for å redusere sykefraværet og skape et mer produktivt arbeidsmiljø.


En undersøkelse av Gallup, viser at ansatte som føler seg engasjerte på arbeidsplassen er 21 prosent mindre sannsynlig å bli sykemeldt enn de som ikke er engasjerte. Dette viser viktigheten av å fokusere på medarbeiderengasjement som en strategi for å bekjempe sykemeldinger.


Hva sier HR Norge om å redusere sykefravær?


Ifølge en undersøkelse utført av HR Norge, er det en direkte sammenheng mellom tilbakemeldingskulturen på arbeidsplassen og redusert sykefravær.


Organisasjoner som oppfordrer til ærlig tilbakemelding fra de ansatte, har vist en nedgang på opptil 27 prosent i sykefraværet. Winningtemp-plattformen muliggjør anonyme tilbakemeldinger fra medarbeidere til ledere, noe som gir de ansatte en trygg og konfidensiell måte å uttrykke bekymringer eller stressrelaterte problemer på. Å gi tidlig varsling om stress eller utbrenthet gir lederne verdifull innsikt, slik at de kan iverksette tiltak for å avlaste arbeidsmengden for en spesifikk avdeling eller team.


Sykefravær koster mye penger


Gjennom en studie fra European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions leser vi at investeringer i tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet og redusere sykefraværet gi en avkastning på opptil 10 ganger investeringskostnaden. Ved å benytte seg av den anonyme tilbakemeldingsfunksjonen og effektiv oppfølging av sykemeldte, kan ledere være proaktive i å redusere sykefraværet og skape en trivelig arbeidsplass.


Når du tar i bruk Winningtemp, vil du oppleve positive resultater som fører til økt produktivitet, reduserte kostnader knyttet til sykefravær og mer engasjerte medarbeidere. Vårt mål er å gi deg et lederverktøy du trenger for å skape en sunnere organisasjonskultur der medarbeidernes velvære er i fokus.


Reduser sykefravær med Winningtemp


Kort oppsummert, Winningtemp-plattformen tilbyr en helhetlig tilnærming til å redusere sykefravær ved å fokusere på medarbeiderengasjement, gi medarbeiderne en plattform for anonyme tilbakemeldinger gjennom hyppige medarbeiderundersøkelser og være proaktive i å skape et helsefremmende arbeidsmiljø. Ved å implementere Winningtemp i organisasjonen, kan ledere ta et betydelig skritt mot å løse sykefraværsproblemet i Norge.


Opplev hva det vil si å ha en engasjert og fornøyd arbeidsstyrke, og se hvordan Winningtemp kan gjøre en reell forskjell for din organisasjon!

Emma Nilsrud er ansvarlig for det norske markedet hvor vi til tross for store distanser fra nord til sør, har et enormt ønske å likevel være der for hverandre - nesten som to gode naboer. Som en ekte nordmann(dame) har hun et oppriktig ønske om å hjelpe bedrifter å fokusere på sine styrker og å overkomme vanskeligheter. Nettopp derfor jobber hun i Winningtemp.

About the author
Emma Nilsrud

Fokuserer på mennesker

Hvis du er interessert i å finne ut mer om hva Winningtemp kan tilby din organisasjon, ta kontakt med vårt salgsteam.