NA-KD

NA-KD når globala framgångar med Winningtemp som verktyg

background story shape

Challenge

Utmaning

Utfordring

NA-KD är en av Europas snabbast växande verksamheter, och 2019 ville de öka sin satsning på HR för att stärka medarbetarengagemanget. De ville ha koll på sina medarbetares välmående, men kände att metoden med årliga undersökningar var för omodern. Och det låg inte i linje med hur de identifierade sig som företag. Dessutom krävdes det mycket admin. Att utföra undersökningen, samla in svaren och analysera resultaten fanns det helt enkelt ingen tid för. Samtidigt såg man konkurrenterna nå stora framgångar med ett annat system, nämligen mindre, frekventa medarbetarundersökningar.

Resultat

Result

Resultat

Background

Utmaning

Utfordring

NA-KD valde att investera i Winningtemp år 2019 och har sedan dess upplevt stora framgångar med verktyget. Det senaste halvåret har de låtit medarbetare hålla i Winningtemp-möten, vilket höjde engagemanget i plattformen, både från medarbetare och chefer. De kunde se exakt vilka perioder som skapade extra stress i arbetsgrupperna, vilket ledde till flera konkreta åtgärder. Fokus på att fira ökningar i olika områden, som till exempel ledarskap och autonomi, har också lett till mer glädje på arbetsplatsen. Satsningen med Winningtemp har gjort att medarbetarna på NA-KD känner sig mer delaktiga i företagets framgång, vilket har gjort det lättare att behålla och attrahera de bästa talangerna på marknaden.

Vad är det bästa med plattformen?

WHAT DO YOU LIKE BEST WITH THE PLATFORM?

Hva er det beste med plattformen?

“General Summary” är favoritfunktionen hos NA-KD, eftersom cheferna sällan har mycket tid över att att sitta ner och analysera resultaten. Med den här funktionen kan de snabbt få en översikt kring vilka områden som går bra, vilka som behöver förbättring, och vilka kommentarer som sticker ut, både positivt och negativt.

NA-KD är ett av Europas snabbast växande verksamheter, vilket de visar genom att slå sina egna försäljningsrekord om och om igen. Företaget grundades 2015 och har redan samarbetat med några av världens största influencers. 2019 valde de att investera mer i sin HR-avdelning för att öka medarbetarengagemanget och stärka kulturen under den snabba tillväxten. De tog Winningtemp till hjälp och kan med rätt verktyg nu fortsätta arbetet mot en välmående arbetsplats, samtidigt som de jobbar mot sina ambitiösa affärsmål.

Även om NA-KD skördade stora framgångar under sina första år i Fast Fashion-industrin, insåg de snart att det krävdes en effektiv HR-avdelning för att fortsätta växa globalt.

Sofia Sandberg är People & Culture Manager på NA-KD och vet allt om vikten av nöjda medarbetare. En hållbar arbetsplats är viktigt när man växer, vill behålla sin kompetens och rekrytera nya talanger.

Vi vet att vi inte kan skapa en bättre arbetsplats utan att ha medarbetarna med oss, förklarar Sofia. Det är de som gör att verksamheten fungerar och det är superviktigt att alltid utveckla kulturen i takt med att vi växer.

Utmaningen

När de ville utveckla sin arbetskultur, bestämde de sig för att inte använda sig av klassiska, årliga undersökningar som skickas ut en gång per år.

Min uppfattning av årliga undersökningar är att de känns maffiga och leder oftast bara till att man pratar om tidigare problem istället för aktuella. Eftersom vi jobbar som en startup och hela tiden håller en högt takt med mycket förändringar, så fungerar det inte att prata om problem som inte längre är aktuella.

Strategin med årliga undersökningar, som dessvärre är en vanlig lösning hos många företag, passade inte i NA-KDs moderna identitet. Istället började de se sig om efter andra lösningar.

Som en modern HR-avdelning behöver man ligga i framkant inom digitalisering och effektiva arbetssätt, och vi såg att vi behövde ett system för frekventa medarbetarundersökningar, berättar Sofia. De som låg i framkant i vår bransch hade redan gjort det till standard i sina verksamheter, och vi ville inte hamna efter.

Man förstod snabbt på NA-KD att frekventa undersökningar kunde vara en bra lösning, men den administrativa tyngden satte käppar i hjulet.

Vi skulle kunna skicka ut undersökningar själva, men det skulle ta för mycket av våra interna resurser och tid. Vi har aldrig riktigt haft möjligheten att sitta och göra undersökningen, samla in svaren och analysera resultaten.

Winningtemp blev lösningen

Winningtemp blev snabbt ett favoritverktyg på NA-KDs HR-avdelning. Att kunna “ta tempen” på olika områden, som till exempel engagemang och meningsfullhet, få konkreta förslag på åtgärder och sedan kunna diskutera resultaten i möten gjorde att arbetskulturen alltid höll en hög nivå.

Vi har låtit medarbetarna hålla i Winningtemp-mötena istället för ledarna, för att det inte ska kännas så hierarkiskt, berättar Sofia. Det gör att våra medarbetare tycker det är mycket roligare, och de blir mer engagerade i plattformen, vilket är jättekul att se!

Ett bra användningsområde med Winningtemp är att du kan se särskilda perioder eller områden då välmåendet påverkas extra mycket.

Vi såg till exempel att våra medarbetare kände sig mer stressade under en viss period på året. Så då försökte vi göra lite roliga utmaningar och uppmana till vila lite extra under den tiden. Stress kommer och går men det får aldrig gå ut över välmåendet.

Plattformen har inte bara underlättat arbetet att synliggöra vad som kan förbättras. Den kan även uppmärksamma allt det positiva som företaget redan gör.

Vi har fokuserat mycket på att uppmärksamma de positiva trenderna, och inte fastna i det negativa. Vi märker att det har en mycket positiv effekt när vi firar det som går bra. Arbetsplatsen blir mycket roligare och vi blir sugna på att skapa fler framgångar!

Resultatet

Efter att ha använt Winningtemp i över 2 år kan NA-KD nu identifiera framgångsfaktorer kopplade till användandet av plattformen.

Vi har faktiskt ökat inom alla områden under 2021, berättar Sofia stolt. Det känns som att vi har förstått plattformen nu och hur vi ska använda den. Alla företag kan ju göra undersökningar och få in siffror, men jag tror att det som kommer skilja mellan framgångsrika företag och mindre framgångsrika är hur de agerar utifrån siffrorna.

Nu jobbar NA-KD mot att växa ännu mer och nå sina ambitiösa mål. Med sig på resan har de förståelsen att välmående medarbetare och ledare behövs för att ta sig hela vägen fram.

Winningtemp har hjälpt oss att adressera eventuella problem och hitta utvecklingsmöjligheter snabbare, vilket nu även hjälper oss att behålla våra bästa talanger. Plattformen stöttar oss också med att utveckla bolaget tillsammans med medarbetarna som känner sig delaktiga. 

Winningtemp är inte bara en plattform för medarbetarna, utan även ett effektivt verktyg för ledare som vill lära känna sin personalstyrka bättre, och utvecklas till en ledare som medarbetarna vill arbeta med länge.

Över tid har till och med vissa skeptiska ledare lärt sig att uppskatta Winningtemp. De som var mest tveksamma i början är idag de som är mest engagerade i plattformen. Ledarnas engagemang är så viktigt eftersom transparensen mellan chef och medarbetare leder till att alla sammankopplas. Nu vill alla jobba upp siffrorna tillsammans, och vi kan nå våra ambitiösa mål som ett lag.

Är du också intresserad av att skapa ett välmående team som jobbar tillsammans för att nå ambitiösa mål? Boka en demo och se hur Winningtemp kan hjälpa ditt företag


EXPLORE WINNINGTEMP

Increase happiness and trust through engagement

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

A FEW OTHER CUSTOMER STORIES

Other customers share their success stories

Realtidsdata genom Winningtemp är affärskritiskt för Avega Group
Bolagets välmående – den riktiga resultaträkningen för Sigma
FLER KUNDCASE

Flera kunder vi är stolta över

Realtidsdata genom Winningtemp är affärskritiskt för Avega Group
Bolagets välmående – den riktiga resultaträkningen för Sigma
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater