Vad har de mest framgångsrika människorna gemensamt? Den här fängslande frågan ställde sig Stephen Covey i slutet av 1900-talet. Han intervjuade de mest framgångsrika människorna i världen, kombinerade resultaten med forskning och kom fram till 7 vanor som de allra flesta har gemensamt. “De 7 goda vanorna” blev en klassiker bland ledare världen över. I den här artikeln går vi igenom samtliga vanor, och hur du kan applicera dem för att bli en bättre ledare och medmänniska.
Det blir allt mer populärt att arbeta datadrivet med sin arbetskultur. Tack vare den senaste forskningen och teknologin kan du få siffror på medarbetarnas välmående och mäta insatserna kopplat till affärsmålen. I den här artikeln djupdyker vi i GetAccepts viktigastes framgångsnycklar med datadrivna verktyg.
Employer branding har aldrig varit mer på tapeten än idag eftersom det nu är fler än någonsin som söker ny arbetsplats. De organisationer som inte satsar på sin employer branding kommer få det svårt att locka till talangerna. Så, hur kan man komma igång och vad ska man tänka på? Vi frågade experterna.
Fokuset framöver kommer ligga på strategiarbete snarare än adminarbete. För att kunna göra det skiftet behöver man hjälp av HR Tech. Men vad är HR Tech och hur kan det transformera er organisation?
Många företag investerar i digitala HR-system som de hoppas på ska lösa företagets problem. Tyvärr är det vanligt att de har missat att göra det viktiga förarbetet innan köpet. I denna artikel delar vi 5 viktiga saker du måste tänka på för att undvika att lägga tid och pengar på fel system.
Kim Karhu är ledarskapscoach, föreläsare och expert på ämnet positiv psykologi. Han har undersökt vilka som är de vanligaste mentala krokbenen som vi sätter för oss själva, och vad vi kan göra för att ta bort dem. Vi går igenom de B:n som stoppar din framgång: bekymmer, besvikelse och bitterhet. Mot slutet får du dessutom konkreta frågor du kan ställa dig själv för att styra dina tankar åt det hållet du önskar, och nå den framgång du förtjänar.
De bästa mötena är där alla deltagare är engagerade. Möten där alla lyssnar, där åsikter kommer fram och man hinner med alla punkter på agendan. Men tyvärr är det alltför sällan det händer. Ofta finns det många deltagare som är passiva, pratar om irrelevanta saker eller inte släpper in andra i samtalet. Så vad kan du göra åt det? Vi frågade kommunikationsexperten Annika Malmberg.
How are your people feeling and how are they managing the effects of the pandemic? Find out which statistics you need to be aware of and what you can do to turn these negative trends around.
I HR-sfæren finnes det mange begreper som mange, inkludert ledere, kan slite med å forstå. Du er ikke alene om å ikke alltid henge med. Men du ta det med ro! Vi er her for å hjelpe deg.