No items found.
close
BLOG

5 saker du måste tänka på innan du investerar i HR-tech

Author:
Cecilia Holmblad
Date Published:
April 2022
Length:
minute read
5 saker du måste tänka på innan du investerar i HR-tech

Många företag investerar i digitala HR-system som de hoppas på ska lösa företagets problem eller boosta framgången. Men tyvärr är det vanligt att de har missat att göra det viktiga förarbetet innan köpet. Och då finns det en stor risk att de har lagt tid och budget på fel system. Så här kan du undvika att måla in dig i ett hörn som är svårt att ta sig ur.

Under vår Lunch & Learn, berättade &Partners vad du måste ha koll på innan du investerar i och sätter upp ett nytt HR-system.

Men först - Vad är HR Tech?

HR Tech kan avlasta en stor del av HR-personalen. Med ett sådant system kan de fokusera på strategier och arbete som för företaget framåt istället för repetitiv administration.

“HR Tech har blivit ett bra samlingsord för något som är lite komplext. Det handlar om hur du, med digitalt stöd, kan hjälpa till med allt som har med HR och organisationer att göra. Få koll på medarbetare och processer, hur du kan  lyckas attrahera och rekrytera digitalt och hjälpa till att skapa en bra onboarding. Men det kan också hjälpa dig med delar som lön, hur du jobbar med people analytics eller hur du jobbar med master data för att få koll på hur bra det går och hur de anställda mår.”
- Stefan Wikström, grundare av &Partner

5 saker du måste tänka på innan du investerar i HR Tech

1. Systemet måste passa in i dagens processer

Vi har blivit vana vid enkla, digitala lösningar i vår vardag. Och på jobbet vill vi ha det likadant. Det finns en förväntan att det ska gå att utföra arbetsuppgifter på distans och när som helst. Därför måste flödet vara smidigt och lätt att känna igen. Även om du hoppar mellan olika system, behöver upplevelsen kännas som att du befinner dig i samma system. En sådan lösning kommer att göra vardagen enklare för medarbetaren, och jobbet kommer att flyta på smidigare.

2. Gör en behovsanalys

Vad vill ni göra och varför? Hur får ni med er kollegorna, och hur ser processerna ut idag? Hur är arbetsuppgifterna fördelade? Alla de här frågorna är viktiga att besvara innan ni investerar i tekniska system. Men alltför få organisationer ställer dem i ett tidigt skede.

Att “chansa” på att ni väljer rätt system och att det kommer passa era behov kan bli kostsamt i slutändan om det visar sig vara fel beslut.

3. Börja med en liten investering

Att investera i ett stort system, som sen inte visar sig vara det bästa för organisationen, kan bli kostsamt. Beroende på investeringen man gjort och avtalet man skrivit på, så kan man ha målat in sig i ett hörn. 

Istället för att investera i en helhetslösning så kan du börja med att investera i mindre system. Det kallas “Best of breed” och innebär att du har ett system med olika moduler där du kan testa vad som funkar bäst för er. Då kan du komplettera senare med moduler som till exempel chatbotar eller automatiseringar, allt beroende på era behov. 

4. Använd HR Tech på rätt sätt.

Tänk på att en investering i Tech är ett projekt som tar tid. IT har utvecklats de senaste åren, genom att börja med metoder som till exempel Kanban och sprintar. Det är en process som funnits i andra branscher tidigare, men som nu alltså används av IT mer och mer. HR behöver gå en liknande väg för att nyttja HR Tech på bästa sätt.

Tillsätt en styrgrupp för att fatta snabba beslut. Det kommer att behövas under projektets gång. På så sätt kan ni genomföra en effektiv lansering och förändringsresa och ta tillvara på er viktiga investering.

5. Anlita en expert

En av de vanligaste bromsklossarna är att HR-chefen säger “Jag kan inte riktigt det här”. Och det är helt okej. Men istället för att chansa, och göra allt själv, så kan ni ta in någon som har expertisen. Någon som är expert på HR och tech, och kan hjälpa till att maximera effektiviteten med ert nya system.

Vill du höra vad &Partner sa och diskutera mer HR Tech? Lyssna på vår Lunch & Learn där Stefan Wikström och Stina Åkerlind diskuterade de senaste trenderna, vad du måste tänka på, och hur du kan maximera effekten av din HR Tech.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Cecilia Holmblad
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Cecilia Holmblad
HR Tech Evangelist på Winningtemp. En outtröttlig optimist med 13 års erfarenhet inom HR, fast övertygad om framgångsformeln: positiv medarbetarupplevelse = positiv kundupplevelse = (lönsam) tillväxt

Hear about our product

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer