No items found.
close
BLOG

7 konkrete tips til effektiv arbeidsgiver-merkevarebygging

Author:
Emma Nilsrud
Date Published:
January 2023
Length:
2
minute read
7 Tips for arbeidsgiver merkevarebygging - Les mer her fra Winningtemp

Arbeidsgiver-merkevarebygging har aldri vært mer i fokus enn det er i dag, ettersom det er mer etterspørsel enn noensinne etter nye arbeidsplasser. De organisasjonene som ikke satser på arbeidsgiver-merkevarebygging vil få utfordringer med å tiltrekke seg talentene. Så, hvordan kan en komme i gang, og hva skal en tenke på? Vi spurte ekspertene.

I takt med reduksjon av pandemien, har arbeidsmarkedet åpnet seg opp betydelig. Det er mange som leter etter et nytt arbeid, og det er også mange foretak som søker etter nye ansatte. I virkeligheten er det flere jobbannonser som søker nye medarbeidere, enn noensinne tidligere. 

Det finnes et enormt marked for talentfulle medarbeidere i dag. Men for at de skal velge deg som arbeidsgiver, så må du arbeide med ditt arbeidsgivertilbud, eller din arbeidsgiver-merkevarebygging. Vi møtte ekspertene Isak Nordahl fra Careereye, og Poyan Karimi fra Oddwork, og de beskriver arbeidsgiver-merkevarebygging som “å tiltrekke, rekruttere og beholde de beste talentene.”

Vi møtte begge to der de delte sine 7 råd om hvordan dagens organisasjoner kan komme i gang med sin arbeidsgiver-merkevarebygging, og tiltrekke seg de beste talentene på arbeidsmarkedet.

 

1. Oppmuntre medarbeiderne til å gi en vurdering  

En ny undersøkelse viser at 86% av rekruttene får et mer positivt bilde av arbeidsplassen, etter å ha lest et omdømme eller en vurdering. Derfor er det viktig at din organisasjon samler inn vurderinger og omdømmer der dere kan. Her finnes det også muligheter for å komme i posisjon i forhold til sine konkurrenter, ettersom mange foretak kvir seg for å samle inn vurderinger. Mange organisasjoner frykter for negative omdømmer, og er derfor lite aktive i å samle de inn. Men det finnes en enorm verdi i å være transparente. Jeg anbefaler alltid våre kunder om å be sine ansatte om en vurdering av arbeidsplassen, for eksempel på Careereye eller andre lignende sider, forteller Isak. Det er et bra utgangspunkt.

 

2. Velg en teknikk og sett i gang

Vi prater ofte om å ha en strategi for sin merkevare og organisasjonskultur, men mange foretak stivner i et stragegi-tankesett. Kanskje ansetter man en ekstern konsulent som hjelper til med å skape en tydelig retning, men når strategien skal omformes til konkrete taktikker stagnerer mange.

 

Strategien er i seg selv helt verdiløs om du ikke har tydelige taktikker, mener Poyan. Det er så viktig å velge 3-5 taktikker, og komme i gang med utførelsen. Arbeidet er ikke ferdig etter det, men da har dere et mye bedre utgangspunkt enn før dere satte i gang. Winningtemp er et eksempel på en taktikk som uten tvil, burde inngå i de fleste organisasjoners strategi. 

 

3. Anvend ansatte i kommunikasjonen

Som tidligere nevnt er åpenheten alfa og omega, når det gjelder å tiltrekke seg talenter og skape en attraktiv arbeidsplass. En rekrutt vil kunne se under overflaten, og se hvordan foretaket arbeider fra innsiden og ut. En viktig del i dette er altså de ansatte.

Det finnes bare en ting som er unikt i hvert foretak, og det er ansatte, sier Poyan. Det er deres måte å skille dere ut på. Også om dere har lignende produkter og tjenester som andre selskaper, så har dere ikke de samme ansatte. Så anvend de når dere skal markedsføre deres arbeidsplass!

 

4. Anvend verktøy for å forstå målgruppen 

Siden dagens talenter har andre preferanser sammenlignet med tidligere generasjoner, så behøver du å skape deg en tydelig forståelse rundt deres behov. Det er ingen enkel oppgave å kartlegge en så stor målgruppe, og derfor er det viktig at du anvender deg av lederverktøy som forenkler arbeidet for deg.

Det finnes et stort utvalg av verktøy du kan anvende for å forstå målgruppen bedre, mener Isak. Winningtemp er et av de, men et annet eksempel som vi anvender på Careereye, er LinkedIn Talent Insights. Der får vi innsikter rundt dagens talenter tidligere enn andre. Slike verktøy kan koste en del penger, men når du investerer i rett verktøy for akkurat din organisasjon, så vil det være verdt det. 

 

5. Lag en arbeidsgiverprofilerings-matrise

Behøver dere å rette deres innsatser mot det interne arbeidet, eller utover for å tiltrekke flere talenter? Poyan forteller om en taktikk han anvender med mange kunder, for å få en tydelig nåtidsanalyse.

Lag en matrise der den ene grafen viser hvor strategisk riktig dere arbeider i dag, sammenlignet med deres forretningsmål. Og i den andre grafen fører du opp varemerkekjennskap, alstå i hvilken grad deres målgruppe kjenner til dere per i dag. Deretter, plassér ut deres foretak, både hvor dere er i dag og deres mål videre. Her kommer dere raskt til å se om dere behøver å rette deres arbeidsgiverprofilerings-innsats innover eller utover.

 

6. Google dere selv

8 av 10 rekrutter googler arbeidsgiverne de søker arbeid hos. Derfor er det så viktig at det første inntrykket de får av dere på Google, samsvarer med hvordan dere ønsker å framstå, og at dere tiltrekker den målgruppen dere ønsker å nå.

Den enkleste måten å få et raskt overblikk over deres arbeidsgiverprofilering, er å google foretaket, mener Isak. Hva kommer opp? Finnes det tidligere tråder, eller artikler som setter dere i et feilaktig lys? Kommer det opp positive ting, om mottatte utmerkelser eller interessante artikler? Her behøver dere å ta kontroll over hva som vises, for å gjøre et godt førsteinntrykk.

 

7. Spør medarbeiderne hva de liker med arbeidsplassen

Du behøver ikke alltid å se utover, for å finne relevant informasjon om talentene du forsøker å nå. En enklere måte er istedenfor å se innover, og snakke med dine egne ansatte for å få en tydeligere oppfatning.

Om du ønsker å vite den konkrete grunnen til hvorfor folk velger å arbeide i din organisasjon, så spør de direkte, mener Isak. Dine ansatte kommer til å gi deg flere USP’er (Unique Selling Propositions) enn om du forsøker å få de fram under et ledermøte. Når du har oversikt over hva som tiltrekker med arbeidsplassen i dag, så kan du senere matche det med behovene på talentmarkedet. Slik ser du hva dere er i behov av å forbedre.

 

Hvordan kan Winningtemp bidra til arbeidet med arbeidsgiverprofilering? 

Winningtemp tilbyr markedet en plattform, der vi med hjelp av den nyeste forskningen anvender en avansert AI, for å samle inn data og innsikter fra dine ansatte. Basert på dataene gis konkrete valgmuligheter til hvordan dere kan forbedre kulturen.

I dataen finnes uvurderlig informasjon om hva som gjør deres foretak til en unik arbeidsplass, mener Cecilia. Ved å anvende informasjonen eksempelvis gjennom å visualisere dataen på en karriereside, skaper man et autentisk og troverdig bilde av foretaket. Så hvorfor komplisere prosessen med å bygge opp en arbeidsgiverprofilering? Lytt innover og anvend informasjonen for å tiltrekke nye talenter!

 

Nysgjerrig? Få en gratis demo i dag, og se om Winningtemp har det som du ser etter.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Emma Nilsrud
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Emma Nilsrud
Emma Nilsrud er ansvarlig for det norske markedet hvor vi til tross for store distanser fra nord til sør, har et enormt ønske å likevel være der for hverandre - nesten som to gode naboer. Som en ekte nordmann(dame) har hun et oppriktig ønske om å hjelpe bedrifter å fokusere på sine styrker og å overkomme vanskeligheter. Nettopp derfor jobber hun i Winningtemp.

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer