No items found.
close
BLOG

Ting at overveje i en MUS-samtale og udviklingssamtalen: 7 smarte råd

Author:
Date Published:
November 2023
Length:
4
minute read
7 smarte råd: MUS-samtale - Her deler vi disse trin

Hvordan skaber du effektive mus-samtaler, der engagerer og hjælper medarbejderne med at præstere bedre? Hvordan udvikler du dem og sætter klare mål? Med de rette trin kan du skabe en vellykket mus-samtale og udviklingssamtale. Her deler vi disse trin, så læs videre for 7 smarte råd at tage med dig i mus-samtaler!


Hold løbende en-til-en-samtaler

En af de største fejl, virksomheder begår i forhold til mus-samtale, er at betragte dem som en byrde, der kun skal overstås en gang om året. Men det er langt fra sandheden!

En-til-en mus-samtaler er en af de bedste muligheder for ledere og medarbejdere til at udvikle sig og fastsætte mål, der åbner op for medarbejdernes potentiale. Alligevel afholder hele 72 % af virksomhederne årlige mus-samtaler ifølge en undersøgelse fra SHRM. Samtidig viser en Gallup-undersøgelse, at 86 % af medarbejderne ikke finder årlige mus-samtaler effektive for deres udvikling. Disse årlige samtaler er desuden omkostningstunge.

Et firma med 10.000 medarbejdere bruger omkring $2,4–35 millioner på arbejdstimer, der ikke giver konkrete resultater. Hvorfor sidder virksomheder stadig fast i årlige mus-samtaler? Tidligere var jobene mindre specialiserede, og der var et overskud af arbejdskraft.

Fokus var på at identificere medarbejdere, der ikke præsterede for at kunne skille sig af med dem. I dag er situationen en helt anden. For det første indser man nu, at medarbejdere kan coches til at præstere bedre. For det andet er rekrutteringsprocesserne dyre, og mange job kræver specialiseret viden. Der er typisk mangel på medarbejdere. Derfor er regelmæssige en-til-en mus-samtaler så vigtige.

Interessant nok siger 68 % af medarbejderne, der modtager regelmæssige tilbagemeldinger, at de er tilfredse med deres arbejdsplads. Risikoen for, at medarbejdere føler sig udbrændte, når ledere afholder en-til-en mus-samtale hver anden uge, er 84 % mindre sammenlignet med medarbejdere, der ikke har disse samtaler.

Coaching frem for at give ordrer

Det næste trin at tænke på i mus-samtale? Coaching frem for at diktere. En leder skal løfte andre og hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale. Forskning viser, at konstruktiv kritik under mus-samtale ikke opbygger medarbejderne, men nedbryder dem. Det gælder selv for medarbejdere, der virker åbne for feedback. I mus-samtale handler det ikke om at fortælle medarbejderen, hvad der skal forbedres og hvorfor, men i stedet om at lytte og arbejde sammen med vedkommende. Hvad er medarbejderens styrker? Svagheder? Mål og ønsker? Hvordan kan disse optimeres i forhold til den ansattes opgaver og virksomhedens målsætninger? Mus-samtale er det perfekte øjeblik til at guide teammedlemmerne i, hvordan de kan vokse i deres roller.

Involver medarbejderne i mus-samtalen

At afholde mus-samtale på den rette måde kræver færdigheder - noget du som leder er klar over. Derfor bør du coache medarbejderne til at deltage aktivt i samtalen. Medarbejderne skal kunne forstå, hvad der forventes af dem, for at samtalen kan være effektiv. Er du usikker på, hvilke spørgsmål du bør stille, og omvendt for medarbejderne? Vores skabeloner til mus-samtale kan hjælpe dig med at planlægge en vellykket en-til-en-samtale. Skabelonerne giver en struktureret tilgang til mus-samtalen, uanset om det er dig eller en anden leder, der står i spidsen, hvilket sikrer et bedre og mere ensartet resultat.

Tilpas mus-samtalen med digitale værktøjer

En af de største fejl ved såkaldte "traditionelle" mus-samtaler og udviklingssamtaler er, at de bygger på gennemsnitlige standarder. Men som L. Todd Rose fra Harvard Graduate School of Education fremhæver i sin TEDx-præsentation, findes der ikke noget som "gennemsnit", når man skal tilpasse systemer til grupper af mennesker. Heldigvis findes der i dag digitale værktøjer, der gør det nemmere at tilpasse processer og tydeliggøre individernes styrker. Winningtemp er et sådant værktøj. Vi hjælper din organisation med at skabe en bedre arbejdsplads for de ansatte ved at måle medarbejderengagementet. På vores platform findes der også et afstemningsværktøj (se her for en gennemgang).

Vil du have en mere personlig tilgang til din mus-samtale? Kontakt os, og få en gennemgang af, hvordan vi kan hjælpe dig videre!

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer