Från insikt till handling - upptäck vår nya självledarskap-modul

by
Product Crew
November 2, 2021
3 MIN READ
Från insikt till handling - upptäck vår nya självledarskap-modul

Ett av våra viktigaste områden på Winningtemp är att hjälpa ledare förstå sina medarbetare, och välja rätt åtgärder för att bidra till högre produktivitet och välmående.

Nu ser vi fram emot att få presentera nästa steg på vår resa. Vi vill göra det möjligt för alla användare i Winningtemp (alltså alla medarbetare) att engagera sig i sitt välmående och ta rätt beslut för att bli mer produktiva och må bättre i sitt arbete. Vi vill helt enkelt bidra till ett mer meningsfullt självledarskap bland medarbetarna.

Winningtemps People Scientist, Rahat Joshi, menar att effektivt ledarskap börjar med en själv:

“All förändring börjar inifrån. En chef kan inte förändra världen ensam, men om alla engagerar sig och vill jobba mot samma mål, så kommer små förändringar att räcka långt. På så sätt kan vi öka vårt välmående och skapa en bättre medarbetarupplevelse. Att ta ansvar för sig själv är det första steget mot att effektivt kunna leda andra.”

Vi har byggt en helt ny del i vår plattform som är dedikerad till att stödja självledarskapet och ge medarbetare chansen att börja utveckla sig själva och sina team.  

Bli guidad till nästa steg

Med denna uppdatering har varje kategori i Winningtemp fått en dashboard där medarbetare kan se temperaturen, och få förslag på vad de kan göra för att påverka den.

Varje användare har tillgång till dessa dashboards, där de kan se de viktigaste utvecklingspunkterna i varje kategori, och även se sina egna insikter.

Vårt People Science team, interna HR-experter och externa rådgivare har tillsammans satt ihop konkreta rekommendationer för varje insikt. Rekommendationerna är designade att bygga en brygga mellan kunskap och handling, och accelerera den positiva förändringen. Se dem som instruktioner eller inspiration till att ta rätt beslut framöver.

Varje Winningtemp-kategori har nu en dashboard som agerar brygga mellan kunskap och handling.

Grunden till självledarskap - Insikter!

Insikter sammanfattar de viktigaste utvecklingarna och trenderna som dina medarbetare behöver vara uppmärksam på, bland all den undersökningsdata som finns. Tidigare har insikter gått till ledare så att ni kan vara uppdaterade kring vad era team tycker just nu. Men med den här uppdateringen har även medarbetarna tillgång till sina egna, personliga insikter!

Det innebär att användarna i Winningtemp kan få en tydlig översikt kring sitt välmående på jobbet och förstå vad de behöver fokusera på för tillfället. Det är bara du som användare som kan se dina egna privata insikter, och de skapas utifrån svaren du ger i Winningtemps pulsundersökningar.

Några exempel på individuella insikter: 

  • Under den senaste månaden upplever du en positiv trend inom Ledarskap.
  • Du har en dålig känsla kring din Jobbsituation.
  • Du uppskattar nivån av Autonomin du känner på jobbet.

Det här är grunden till effektivt självledarskap: att kunna se sig själv objektivt, och förstå sitt humör och sina mönster, äga sina styrkor och upptäcka områden där man vill utvecklas.

Utforska Winningtemp  Vill du arbeta med att främja självledarskap? Boka ett samtal med oss!

Påverka organisationens prioriteringar  

Utifrån feedback från våra kunder har vi sett att det finns ett intresse att få veta mer om vad medarbetarna vill att HR och övriga ledarskaps-team ska fokusera på.

Därför har vi nu lagt till en funktion där medarbetare kan rösta på vilka områden de tycker är viktigast i organisationen. Ledare, chefer och övriga team kan sen se resultatet av rösterna, och få en överblick över vilka områden som är viktigast för medarbetarna. Och självklart är varje röst anonym.

Hör medarbetarnas röster klart och tydligt. Se vilka områden de anser vara viktigast med röstnings-funktionen.

Förvandla idéer till verklighet med konkreta åtgärder!

Självkännedom är ett viktigt första steg mot självledarskap. Nästa steg är att agera på den kunskapen.

Det är här Winningtemps åtgärdsförslag kommer in (tillgängliga för Pro-kunder). Åtgärdsfunktionen har expanderat, och nu uppmuntras alla användare i Winningtemp att skapa egna handlingsplaner, för sig själva eller för sina team.

Målet är att hjälpa din organisation ta engagemang och transparens till nya höjder! När en åtgärd är markerad med “publik”, kan alla medlemmar i teamet och organisationen hålla koll på den, förstå vilka som är involverade, vad målet är och hur tidsplanen ser ut.

Påverka temperaturen åt rätt håll tillsammans med rätt åtgärder.

Små ändringar, stora resultat.

När du kombinerar insikter och åtgärder, får varje medarbetare och varje team chansen att ta små, meningsfulla steg mot den arbetsmiljön de vill ha.

I sin bok Atomic Habits, menar författaren James Clear att varje handling du utför, leder till personen du kommer att bli:

“Varje handling du utför är en röst på den personen du är på väg att bli. Ingen enskild händelse kommer att transformera dina värderingar, men när röstantalet går upp, pekar rösterna mer mot din nya identitet. Det här är en anledning till varför meningsfulla förändringar inte behöver innebära radikala förändringar. Små vanor kan göra en meningsfull skillnad genom att skapa fler röster till en ny identitet. Och om en förändring är meningsfull för dig, så är den faktiskt stor. Det är paradoxen kring att göra små förändringar”.

När vi pratar om vår vision Forever changing the way people succeed together, så är det så här vi ser på förändring. I små, meningsfulla steg. Till exempel de 10 sekunderna det tar för ditt team varje vecka att svara på Winningtemps pulsundersökningar. Eller de sekunderna det tar att rösta på de viktigaste förändringsområdena för dig.  

Sätt igång!  

Våra nya dashboards och tillhörande uppdateringar kommer snart vara live för våra Winningtemp-användare. Kontakta din Customer Success Manager om du behöver rådfråga något, eller om du vill uppgradera till Pro!


MORE INTERESTING READS

Our latest articles

MER INTRESSANT LÄSNING

Våra senaste blogginlägg

Målstyrning: 4 enkla steg som hjälper dig sätta mål för verksamheten
Målstyrning: 4 enkla steg som hjälper dig sätta mål för verksamheten

Upplever du det som svårt att sätta mål för verksamheten?Speciellt i dagens snabbt föränderliga arbetsliv måste företag kunna förlita sig på målstyrningsprocesser som fungerar i alla lägen. Annars halkar man lätt efter och hela organisationen lider.Så, hur sätter du bättre mål? Här är fyra steg som hjälper dig lyckas. HUR EFFEKTIV MÅLSTYRNING KAN FÖRÄNDRA VERKSAMHETEN De flesta organisationer använder sig av mål. MIT rapporterar att 95% av medarbetare sätter mål för sig själva eller sina team.Mål hjälper organisationer att koordinera, summera komplexa processer, prioritera, fördela resurser och evaluera framsteg.Därför behöver organisationer från småföretag och startups till storföretag fungerande målstyrningsprocesser på varje plan.Men målstyrning handlar inte bara om processer, utan även om prestation.På individnivå hjälper målstyrning medarbetare att nå sin potential.

Camilla Hällström
Camilla Hällström
November 2, 2020
Vad betyder egentligen EVP, medarbetarengagemang och Talent Acquisition? Så hänger du som chef med i HR-snacket
Vad betyder egentligen EVP, medarbetarengagemang och Talent Acquisition? Så hänger du som chef med i HR-snacket

Inom HR-sfären florerar begrepp som för många, inte minst ledare, närmast liknar grekiska. Du är inte ensam om att inte alltid hänga med. Men du kan vara lugn! Vi är här för att hjälpa dig. Det är inte lätt att som ledare hänga med, HR-terminologin är bredare än någonsin. För att hjälpa dig att kommunicera som en HR-expert, gör vi nu ett försök att stötta dig genom en lista på de vanligaste, och klurigaste, begreppen inom HR. 

Cecilia Holmblad
Cecilia Holmblad
October 4, 2021
Skrota årliga utvecklingssamtal – inför regelbundna avstämningar
Skrota årliga utvecklingssamtal – inför regelbundna avstämningar

Utvecklingssamtal, medarbetarsamtal, feedbacksamtal – kärt barn har många namn. Syftet är dock detsamma oavsett benämning, att öka medarbetares motivation, prestation och välmående. De flesta håller nog med om att årliga utvecklingssamtal inte är den optimala metoden för att uppnå den effekten. Är det dags att skrota det årliga utvecklingssamtalet, och istället fokusera på regelbundna avstämningar?Här får du 5 argument till varför du ska se över utvecklingssamtal och övergå till regelbundna samtalsformer. 1. AGIL HR – PRECIS TVÄRTOM Är du bekant med begreppet Agil HR? Det är inte så konstigt eftersom det är ett buzzword som varit på folks läppar sedan 2012. Agil HR är en metod som förespråkar att alla processer och projekt drivs på ett flexibelt och lättrörligt sätt. Anledningen till att synsättet har växt sig starkt handlar om att organisationer måste anpassa sig en komplex värld där kraven konstant förändras. Man kan därmed konstatera att det klassiska utvecklingssamtalet starkt går emot den agila metoden:

Hannah Wigren
Hannah Wigren
September 9, 2019
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater