No items found.
close

Minska personalomsättningen

Vad bryr sig dina medarbetare om 2023? För att måla upp en tydlig bild av vad medarbetarna faktiskt vill ha idag, har våra experter och forskare dykt ner i vår egen data från de senaste 18 månaderna och upptäckt några viktiga trender och slutsatser.

En hög personalomsättning är ett av de största problemen för många företag idag och det blir bara värre. Dessutom är anställda mer kritiska och högljudda än någonsin tidigare kring vad de vill ha. Alltså gällerdet för alla företag som vill nå sina högt satta affärsmål att de anpassar sig och lyssnar på vadmedarbetarna har att säga.

För att måla upp en tydlig bild av vad medarbetarna idag faktiskt vill ha, har våra experter och forskare dykt ner i vår egen data från de senaste 18 månaderna och upptäckt några viktiga trender och slutsatser.

- Medarbetare värderar tillit och arbetsglädje mer än något annat

- Chefer är idag lyckligare än sina anställda när det gäller sitt arbete

- Olika generationer har olika anledningar till varför de säger upp sig.

Rapporten visar hur medarbetar upplevelsen ser ut på riktigt och avslöjar de största faktorerna som påverkar personalomsättningen. I rapporten får du även råd kring hur du kan hjälpa dina medarbetare, team, ledare och hela organisationer att växa, leda med empati och förbereda sig för framtidensutmaningar.

Book en demo

Sådan ser ægte medarbejderengagement ud.

Do you want to engage with your Employees?

Learn more about how Winningtemp can help you build an engaged and happy organisation.

MEER WETEN OVER WINNINGTEMP?

Laat je inspireren hoe Winningtemp medewerkersbetrokkenheid naar een hoger niveau kan tillen en bekijk onze demo.

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe HR-team til å få mest mulig ut av medarbeiderne sine. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DIN ORGANISATION

Vårt uppdrag är att hjälpa företag att göra medarbetarna till sina största tillgångar, vill du veta mer?