Reduser stress og maksimer lykkefølelsen din med sterkere hjernemuskler!

by
Cecilia Holmblad
December 14, 2021
3 MIN READ
Reduser stress og maksimer lykkefølelsen din med sterkere hjernemuskler!


Vil du leve et liv fullt av glede og mening? Da må du bli kjent med hjernen din. Men hvordan kan du bli en venn med hjernekontoret? Å se innover kan være vanskelig, og det kan føles skummelt å analysere ditt indre. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å reflektere over tankene og følelsene dine. Sammen med hjerneforskeren Lena Skogholm kommer du til å lære deg hvordan du kan bli kjent med hjernen din og maksimere lykkemåleren.

Under pandemien har den psykisk helsen i både Norge og Sverige og i andre land blitt negativt påvirket.  Folk har følt seg ensomme under isolasjon, og hjemmekontor har redusert den sosiale kontakten. I disse situasjonene er det ekstremt viktig at hjernen er bestevennen din, i stedet for å være din verste fiende.

Vi hadde nylig et besøk på vår Lunch & Learn av foreleser, forfatter og atferdsforsker Lena Skogholm. Der fortalte hun om hvordan du bygger en sterkere hjerne og booster livsgleden!

I denne artikkelen vil du lære mer om de 3 viktigste punktene fra forelesningen gjennom Lunch & Learn. Du som leder kan bruke disse innsiktene til å bygge en sunnere arbeidsplass, og du som medarbeider kan bruke disse råd til å jobbe sunnere.

Vil du forresten vite mer om Winningtemp? Ta en titt her for å se en demo!

1. Vi sliter ut verdifulle deler av hjernen i jobben vår

I den "logiske delen" av hjernen er det verdifulle celler som vi bruker når vi for eksempel jobber mot mål og lager strategier, eller gjør andre tankevekkende oppgaver. Disse cellene krever mye energi, og det er de vi hovedsakelig bruker i logisk tenkning. Så hvor foregår vanligvis disse tunge aktivitetene? På jobben.

Hjernen din, som i stor grad ble skapt med formål å overleve på savannen, slites sakte ut av dagens moderne samfunn. Kanskje det er på tide å begynne å jobbe energieffektivt i stedet for tidseffektivt. En måte å holde hjernen i form og opprettholde effektiviteten er å ta regelmessige pauser i løpet av dagen.

  • Hjernen er den vanligste slitasjeskaden vi har i dag, forteller Lena Skogholm. Vi bruker mye tid på ergonomi på arbeidsplassen, med høydejusterbare bord og riktig belysning og så videre, noe som er veldig bra. Men hvor mange arbeidsplasser har ergonomi for hjernen? 

2. Gode relasjoner er den viktigste delen av et sunt liv 

Helt siden menneskehetens begynnelse har vi utviklet oss til å verdsette sterke relasjoner. Da vi var hulemenn, var sterke relasjoner noe som kunne utgjøre forskjellen mellom liv og død. Hvis du var alene uten flokken din på savannen, var du et lett bytte. Siden steinalderen har den emosjonelle delen av hjernen ikke utviklet seg så mye mer. Derfor verdsetter vi fortsatt høyt på tilhørighet, og vi blir lett stresset og deprimert når vi føler oss ensomme.

  • Hvis du vil ha en sunn arbeidsplass, må du ta vare på relasjoner, sier Lena. De følelsesmessige delene av hjernen er sterkere enn den logiske delen av hjernen, og kan ivaretas minst like mye. Og dette gjør vi ved å bygge verdifulle relasjoner. 

3. Arbeid med å få en balanse mellom pessimisten og optimisten i deg 

I hjernen finnes det deler som Lena kalles grådagshjernen og solskinnshjernen. Grådagshjernen er den negative, impulsive delen som må finne farer og negative ting i hverdagen. Dessverre er den også veldig flink til å aktivere andres grådagshjerner, slik at en negativ spiral startes. 

Solskinnshjernen er den positive delen av hjernen, hvor vi heller ser på muligheter i stedet for problemer. Dessverre er det lettere for oss å tenke på en negativ opplevelse, selv om du hadde flere positive opplevelser på samme dag.

Det er viktig for de i lederstillinger å holde styr på når medarbeiderne bruker de ulike delene av hjernen. Det kreves at du jobber for å finne en balanse mellom grådagshjernen og solskinnshjernen. En ting du kan gjøre for å holde den riktige balansen er å stille spørsmål som fokuserer på muligheter og deretter aktivere solskinnshjernen, i stedet for å fokusere på problemer som vekker grådagshjernen.

MORE INTERESTING READS

Our latest articles

MER INTRESSANT LÄSNING

Våra senaste blogginlägg

Winningtemp er nå ISO-27001 og ISO-27701 sertifisert
Winningtemp er nå ISO-27001 og ISO-27701 sertifisert

Winningtemp er nå ISO-27001 og ISO-27701 sertifisert . Vi har alltid sikret at dine data er trygge, og nå har vi sertifiseringen som viser det! Det betyr at vi følger streng praksis av gjeldende kriterier, for å beskytte din informasjon og holde dine data konfidensielle, utviklet av de beste eksperter innen informasjonssikkerhet.

Abtin Kronold
Abtin Kronold
June 8, 2022
Medarbeiderundersøkelser: den komplette guiden
Medarbeiderundersøkelser: den komplette guiden

Det er ikke uvanlig at ledelsen kvier seg for å innføre selskapsdekkende systemer som de ansatte kan gi tilbakemeldinger gjennom. Likevel vil fordelene disse undersøkelsene bringer lett utkonkurrere uromomentene eller problemene som eventuelt kan oppstå. Det er mange grunner til at medarbeiderundersøkelser er viktige.

Alice Henebury
Alice Henebury
May 13, 2022
Hvordan pandemien påvirket og endret medarbeideropplevelsen
Hvordan pandemien påvirket og endret medarbeideropplevelsen

Medarbeiderengasjement kan defineres på mange måter, men et gjennomgående tema er den ansattes følelsesmessige tilknytning til arbeidsplassen sin. Dette kan tolkes som hvor stor innsats de er villige til å gi for å se at selskapet eller organisasjonen de er en del av lykkes. Hvordan påvirket pandemien dette følelsesmessige båndet?

Hannah Wigren
Hannah Wigren
March 30, 2022
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater

Få en gennemgang af  Winningtemp i dag!

Skab en sund og  engageret arbejdsplads, hvor alle driver resultaterne.