No items found.
close
BLOG

Slik kan HR fremme et bærekraftig arbeidsmiljø

Author:
Mikaela Clavel
Date Published:
August 2023
Length:
3
minute read
Hvordan fremme et bærekraftig arbeidsmiljø? Winningtemp gir deg svarene

Vi tror at alle kan ha en positiv innvirkning på planeten. Så la oss snakke om et tema som ligger oss nært hjertet - bærekraft.

Jobber du innen HR, har du en lang liste over datoer som skal feires og fremmes – og kanskje kan bærekraft noen ganger føles som en aktivitet en bare huker av for, tilsidesatt av de daglige HR-oppgavene.

Med mindre du er personlig lidenskapelig og investert i miljøspørsmål, kan det også være vanskelig å ta innover seg bærekraftinitiativene på en oppriktig måte.

Men vi er her for å hjelpe. I denne bloggen forklarer vi hvorfor bærekraft er viktig, og hvordan du kan drive praktisk endring på tvers av organisasjonen.

En sterk holdning forbedrer ansettelser og holder på ansatte

Deloitte’s Global Millennial Survey 2022 etterlater liten tvil om viktigheten av miljø- og bærekraftspørsmål for arbeidstakerne fra millenniumsgenerasjonen og Gen Z. (Til sammen utgjør disse to gruppene rundt halvparten av dagens arbeidsstyrke – en andel som stadig vokser). Bare se på disse funnene:

• 80 % av Gen Z og 77 % av millenniumsgenerasjonen sier at de føler et personlig ansvar for å skape positiv sosial og miljømessig påvirkning

• 78 % av Gen Z og 74 % av millenniumsgenerasjonen sier at de er bekymret for klimaendringer og ønsker å se mer handling fra bedrifter for å håndtere det

• 70 % av Gen Z og 66 % av millenniumsgenerasjonen sier de vil være villige til å gå ned i lønn for å jobbe for et selskap som handler i tråd med deres verdier

Vår siste rapport, Fighting Turnover, fant også at mangel på tillit eller meningsfullhet er en viktig grunn til at ansatte bestemmer seg for å slutte, og Gen Z uttalte at de ønsker å jobbe for virksomheter som verdsetter etikk og sosialt ansvar.

Uavhengig av det moralske bak å handle i miljøspørsmål, viser statistikk som denne at organisasjoner som prioriterer bærekraft er bedre posisjonert til å tiltrekke seg, engasjere og beholde talent.

Et bærekraftig arbeidsmiljø et verdifullt for bedriften

HR-fordeler er ikke den eneste grunnen til å bry seg om miljøspørsmål. Organisasjoner som virkelig prioriterer ESG har økt sannsynlighet for å utkonkurrere sine likesinnede på lang sikt. Allikevel snur mange ryggen til denne verdien, ved å fokusere utelukkende på overholdelse:

Selskaper som ser på miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold som en øvelse i overholdelse, snarere enn en kilde til konkurransefortrinn, går glipp av betydelig verdi.

Så har du statistikken til å støtte deg:

• 80 % av investorene mener at selskaper bør prioritere miljøspørsmål i sine forretningsstrategier... men bare 28 % av lederne mener at selskapets ESG-strategi er tilstrekkelig integrert i den overordnede forretningsstrategien.

• 71 % av lederne mener selskaper som behandler ESG (miljø-, sosiale og forretningsetiske forhold) som en strategisk prioritet vil utkonkurrere sine likesinnede på lang sikt... men 65 % av lederne mener at selskapets ESG-strategi primært er fokusert på overholdelse.

Konklusjonen er at fokuset på bærekraft ikke bare er en fancy greie å ha eller et spørsmål om overholdelse. Miljø- og bærekraftspørsmål er grunnleggende drivere for virksomheten – og HR i Norge kan tilføre enorm verdi ved å støtte lederne i dette.

Ideer for en positiv innvirkning

Her er noen ideer du kan kopiere med stolthet for å fremme en kultur med ESG-påvirkning.

1. Jobb på tvers av andre avdelinger – og ledergruppen – for å sette ESG-mål som stemmer overens med forretningsstrategien. Lag en kontinuerlig kommunikasjonsplan som drøfter ESG på tvers av organisasjonen, slik at ansatte vet hvor du står, hva du gjør og hvordan de kan engasjere seg.

2. Utdanne ansatte rundt ESG, oppmuntre individuell interesse og skap spenning rundt miljø- og bærekraftspørsmål ved å være vertskap for foredragsholdere, workshops, webinarer eller læringsøkter. Du kan også utvikle ressurser (f.eks. et verktøysett) for å utdanne ansatte til å ta mer miljøvennlige valg på jobb og hjemme.

3. Lag et program med grønne initiativer, inkludert frivillighetsdager, utfordringer, bedriftsomfattende bærekraftkonkurranser og miljøløfter. Oppmuntre også ansatte til å ta eierskap over ESG, ved å etablere medarbeidergrupper som skaper fellesskap og tilbyr en plattform for miljøaktivitet.

4. Integrer ESG-aktivitet inn i ditt belønnings- og anerkjennelsesprogram.

5. Oppmuntre hybrid- eller fjernarbeid for å minimere de ansattes reisevei.

6. Ta miljøvennlige valg på tvers av kontorene dine, som å fremme gjenvinning, investere i bevegelseskontrollert belysning og bruke miljøvennlige forsyninger.

7. Vurder på nytt småting du kjøper til arrangementer, onboarding og kontorfester - mindre penner, mer treplanting, kanskje? Mindre «greier», flere opplevelser?

8. Velg leverandører som samsvarer med dine ESG-forpliktelser. Krev bedring fra alle du jobber med.

9. Doner eller driv innsamlinger for miljøsaker – og vurder å matche ansattes donasjoner også.

10. Inviter ansatte til å gi tilbakemeldinger på ESG regelmessig, for å bevise at dette er prioritert av deg. (Hvis du for eksempel bruker vår plattform for medarbeiderengasjement for å samle inn tilbakemeldinger i sanntid, kan du enkelt legge til regelmessige spørsmål om bærekraft).

Visste du at?

Vi må alle dele en planet som i stadig større grad er i krise. Jordens dag, 22. April, byr på den perfekte muligheten til å fokusere på miljøet og bærekraftig virksomhet som en helhet. Du vil ikke være alene, fordi EARTHDAY.ORG er verdens største rekrutterer til miljøbevegelsen. Organisasjonen samarbeider med over 150 000 partnere i 192 land for å diversifisere, utdanne og aktivere den globale miljøbevegelsen.

GJØR BÆREKRAFT TIL STANDARDEN

Å gjøre reelle fremskritt betyr å integrere bærekraft riktig og oppriktig i hvordan organisasjonen opererer, ikke bare tomprat. Det er ikke bare det rette for planeten – det er det rette for dine ansatte og organisasjonen din også.

Winningtemps plattform for medarbeiderengasjement gir deg et lederverktøy som hjelper deg bedre å forstå og tjene dine ansatte – for å bygge en vinnerkultur. Se denne to minutter lange videoen for å se hvordan det fungerer.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Mikaela Clavel
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Mikaela Clavel

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer