Resources
Blog

Hvordan AI og vitenskapen bak Winningtemp gjør arbeidshverdagen enklere

Product Crew
January 25, 2022
Minutter
Hvordan AI og vitenskapen bak Winningtemp gjør arbeidshverdagen enklere

Hvis du ikke spør, får du ikke svar. De fleste av oss kjenner den setningen fra foreldrene, skolen eller arbeidsplassen. Og det er det Winningtemp handler om - spørsmål og svar. I løpet av de siste årene har det dukket opp helt nye databaserte lederverktøy for performance management på markedet, som ofte erstatter de tradisjonelle årlige medarbeiderundersøkelsene, og de er alle basert på... ja, du gjettet riktig, spørsmål og svar. Men det er der likheten tar slutt, og kontrastene mellom løsningene blir tydelige. 

Nøkkelen til suksess (som i dette tilfellet betyr bedre ytelse, økt produktivitet, gladere og mer engasjerte ansatte) er å stille de riktige spørsmålene og trekke de riktige konklusjonene fra svarene. Det er her årene vi har investert i å kombinere atferdsvitenskap og forskning med kunstig intelligens og dyp læring kommer til sin rett. 

Det er dette som gjør at Winningtemp skiller seg ut fra mengden. 

Kundene som har brukt Winningtemp i et år eller mer, har i gjennomsnitt redusert turnover med mer enn 30%! 

Hva gjør Winningtemp plattformen egentlig? 

For å forklare hvordan vi kan hjelpe kundene våre med å oppnå slike tall, må vi ta noen skritt tilbake til når det hele startet i 2014. Winningtemp ble til ut fra en enkel ide - hvis du kan kombinere alt det vitenskapen vet om hva som bidrar til å bygge en tilfreds organisasjon med et verktøy som hjelper bedriftsledere til å bruke den kunnskapen i deres organisasjoner, ville vi utgjøre en reell forskjell. Og det er det vi har gjort siden den gang. 

Vi begynte forskningen vår med 600 validerte vitenskapelige studier om identifiserbare faktorer relatert til ansattes engasjement, effektivitet og produktivitet som fører til en vellykket organisasjon. Fra det kunnskapsgrunnlaget utviklet vi deretter en plattform basert på kunstig intelligens og maskinlæring som automatisk måler og gir kvalitativ innsikt i hvordan de ansatte i en organisasjon sammenligner seg med disse datapunktene. 

Vi lar systemet automatisere hvilke spørsmål som skal sendes til en ansatt, ikke bare basert på tidligere svar, men også på mønstre og erfaringer fra svar fra mer enn 100 000 andre brukere av Winningtemp. Svarene blir deretter analysert for å generere innsikt og forslag til forbedring for å hjelpe bedriftsledere med å bedre lede sine ansatte. 

Hvordan fungerer Winningtemp i det virkelige liv? 

La oss gå tilbake til 30% reduksjon i turnover som vi brukte som eksempel for å illustrere hvordan plattformen fungerer. Plattformen identifiserer triggere når et teammedlem (anonymt) viser atferdsmønstre i svarene sine som ligner mønstre til de som har forlatt sin stilling de siste 3-5 månedene. Det intuitive verktøyet bruker en kombinasjon av vitenskapelige data og læring fra hele brukerbasen til Winningtemp for å skape 

triggerne. Systemet vil deretter bruke denne innsikten til å lage nøyaktige forslag til riktig leder for hvordan du kan rette opp denne situasjonen før personen faktisk bestemmer seg for å si opp sin stilling. 

Dette er bare et eksempel på ett område der Winningtemp kan hjelpe ledere med å administrere organisasjonen sin mer proaktivt. Plattformen er fullt operativ og er like effektiv til å forbedre den generelle ansattes trivsel, forhindre sykefravær og negativt stress, øke produktiviteten og medarbeiderengasjementet osv. Logikken forblir den samme - for å bidra til å sette opp riktig analyse og de rette beslutningene ved å stille de rette spørsmålene. For å gjøre ting enda bedre, jo mer data som mates inn i systemet, jo bedre blir det, ettersom den innebygde intelligensen og kontinuerlig dyp læring bidrar til å øke nøyaktigheten og analysen når databasen vokser. 

Get nerdy with us! We are the dynamic team of data scientists and developers who spend their downtime innovating (while playing Fifa). Keep an eye on 'Science Behind Winningtemp' to get a closer look into how the tool works.

About the author
Product Crew

Fokuserer på mennesker

Hvis du er interessert i å finne ut mer om hva Winningtemp kan tilby din organisasjon, ta kontakt med vårt salgsteam.