No items found.
close
BLOG

Årlige undersøgelser vs. pulsundersøgelser: Hvad giver det bedste resultat?

Author:
Emma Nilsrud
Date Published:
September 2023
Length:
4
minute read
Årlige undersøgelser vs. pulsundersøgelser: Hvad giver det bedste resultat?

Det har aldrig været vigtigere at lytte til sine medarbejdere. Det er svært at få sin stemme hørt og det er op til dig, som leder, at høre alles mening i virksomheden og drage fordel af den. Du har adgang til et overflødighedshorn af værdifuld viden fra dine medarbejdere, som oftest rigtig gerne vil dele deres tanker og ideer.  Disse tanker og ideer, kan du omdanne til data og bruge dem til at øge din virksomheds fremgang. 

Det er en win win. Du får værdifuld viden, som du kan tage i brug til at hjælpe virksomheden, og medarbejderne bliver hørt, hvilket øger deres trivsel og produktivitet. 

Spørgsmålet er derfor ikke om du bør indsamle meninger og data, men hvordan du gør det. Hvad er den mest effektive proces til at indsamle indsigt, der gør en forskel både for medarbejdernes trivsel, men også for virksomhedens fremtidige succes? 

Lad os starte med at sammenligne de to mest almindelige typer af medarbejderundersøgelser: De årlige undersøgelser og pulsundersøgelserne. 

Årlige undersøgelser

Årlige undersøgelser er de klassiske spørgeskemaer, der bliver sendt ud en til to gange om året, for at registrere medarbejdernes tanker om flere forskellige områder. Disse dækker alt fra onboarding, vækst og udvikling til ledelse og mental trivsel. Da disse undersøgelser sendes ud sjældent, har de en tendens til at være relativt detaljerede. 

Pulsundersøgelser

Pulsundersøgelser er mindre undersøgelser, oftest med 1-5 spørgsmål. De sendes ud mindst en gang om måneden og fokus er at få ”taget pulsen” på medarbejderne. Spørgsmålene handler som regel om centrale emner, som det er vigtigt for virksomheden at måle og følge med i, men kan også bestå af mere ”reaktive” spørgsmål, vedrørende aktuelle forhold.  

Problemet med årlige undersøgelser 

Fordelen ved de årlige medarbejderundersøgelser er, at du får god indsigt i hver enkelt medarbejders syn på virksomheden og vedkommendes rolle. Men problemet med årlige undersøgelser er, at du skal tolke disse informationer. Det er en svær opgave at forvandle data til indsigt og indsigt til handlinger, der rent faktisk gør en forskel. Meninger ændrer sig og det gør dine medarbejdere også. Når deres stemme kun bliver hørt én gang om året, er der risiko for at problemerne ikke længere er relevante, når løsningen præsenteres. Eller endnu værre – at problemet er vokset, fordi det ikke blev opdaget i tide. Så er der stor risiko for, at løsningen kommer alt for sent. 

Fordelene ved pulsundersøgelser

Med pulsundersøgelser får du detaljeret indsigt i hvad dine medarbejdere synes og føler lige nu. Problemer omkring dine medarbejderes evner eller arbejdsmiljø kommer til overfladen og kan løses øjeblikkeligt. Løsningen kan derfor rettes direkte mod det aktuelle problem og man spilder ikke ressourcer på forkerte eller forældede løsninger. Derudover kan du måle, om løsningen opnår det ønskede resultat via opfølgninger.

Medstifter og IT-chef på Winningtemp, Mathias Hansson Fredlund, mener, at det er vigtigt at være proaktiv og reagere hurtigt på feedback. 

Vær proaktiv, identificer advarselstegnene hurtigt og se trends når de opstår. Dette er vigtigere end nogensinde før nu hvor mange arbejder hjemmefra og vi ikke tilbringer så meget tid sammen som tidligere. Kontinuerlig udvikling er nøglen til succes. 

Få feedback lynhurtigt på de handlinger, du foretager i din virksomhed. Lær hvad der virker. Og giv alle i virksomheden en stemme, der bliver hørt i det daglige arbejde. 

Ved at få data serveret i realtid, ved du altid, hvad der foregår i virksomheden og du reducerer afstanden mellem indsigt og handling.  

Hvis pulsundersøgelser er bedre – hvorfor bruger mange så stadig årlige undersøgelser? 

På trods af at årlige undersøgelser ofte giver et dårligere resultat end pulsundersøgelser, vælger mange at fortsætte, som de altid har gjort. En stor årsag til at mange ikke skifter over til hyppige pulsundersøgelser er den teknologiske udvikling inden for HR-verdenen. 

Årlige undersøgelser kan besvares i et Word-dokument, hvilket er en af grundene til at de er blevet brugt så længe. Men pulsundersøgelser med digitale systemer, der automatisk indsamler realtidsdata og serverer resultaterne i et visuelt format? Det er ret nyt i branchen og derfor lidt skræmmende. 

HR-verdenen har accelereret sin teknologiske udvikling de seneste år. Mentalitet omkring iterativt arbejde med tests og løbende udvikling, der har fungeret glimrende i tech-verdenen, implementeres nu i flere brancher, som f.eks. HR. 

Michael Öhman, produktchef på Winningtemp, mener, at pulsundersøgelser er bedre til at give lederne den støtte de har brug for, til at opbygge en virksomhedskultur baseret på trivsel og produktivitet:   

Med pulsundersøgelser får ledere kontinuerlig, opdateret indsigt i virksomhedens trivsel. De forstår bedre hvad medarbejderne kæmper med, hvad der skal gøres for at forbedre situationen og de vil nemmere opdage sandsynligheden for, at medarbejdere melder sig syge eller siger op.  

 

På den måde kan lederne reagere på tidlige advarselstegn for at løse problemer inden de eskalerer, i stedet for at vente til at problemet har vokset sig stort og kræver større ressourcer for at blive løst. 

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Emma Nilsrud
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Emma Nilsrud
Emma Nilsrud er ansvarlig for det norske markedet hvor vi til tross for store distanser fra nord til sør, har et enormt ønske å likevel være der for hverandre - nesten som to gode naboer. Som en ekte nordmann(dame) har hun et oppriktig ønske om å hjelpe bedrifter å fokusere på sine styrker og å overkomme vanskeligheter. Nettopp derfor jobber hun i Winningtemp.

Hør om vores produkt

Vores mission er at hjælpe ledere og medarbejdere mod en mere effektiv og succesfuld arbejdsplads. Hvis dette lyder spændende for dig, burde vi tale sammen.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer