Sådan kan du finde ud af, hvordan det står til med onboarding af nye medarbejdere – og handle derefter

by
Abtin Kronold
June 6, 2022
3 MIN READ
Sådan kan du finde ud af, hvordan det står til med onboarding af nye medarbejdere – og handle derefter

Mange ledere ved ikke rigtig, hvordan de bedste onboarder nye medarbejdere i deres egen afdeling eller virksomhed. Men der er et simpelt værktøj, der kan hjælpe dig – og som kan sikre, at du undgår at lave dyre og unødvendige fejl.

Vil du gerne vide, hvad Winningtemp kan hjælpe dig med? Læs mere om os her og kontakt os gerne!  

Problemstillinger med onboarding

Lad os kigge på to helt konkrete problemstillinger, som mange vil kunne genkende eller som man måske allerede har oplevet.

Du har allerede ansat en medarbejder, som du rigtig gerne vil have i virksomheden, men kort efter at du har startet onboarding-processen, kommer personen hen til dig, for at fortælle dig, at han/hun har fået et andet job og derfor gerne vil sige op.

For mange ledere vil et sådant budskab komme som et lyn fra klar himmel. Dine forsøg på at overtale personen hjælper ikke meget, for du er allerede bagud. Medarbejderen har truffet beslutningen, og er allerede begyndt at fokusere på sit nye job. Onboarding-processen er derfor afsluttet.

Din umiddelbare reaktion og opgave er at starte en helt ny rekrutteringsproces. Det burde i bund og grund være helt unødvendigt, for det har allerede kostet tid, penge og ressourcer for virksomheden at ansætte og integrerer vedkommende.  

Fejl ved onboarding-processen 

Denne situation viser, at de brugte rutiner med hensyn til opfølgning af den pågældende både før onboarding, under processen og efter ansættelse ikke var gode nok. Det meste blev gjort helt tilfældigt.

Med vores digitale værktøj vil dette ikke længere være et scenarie, du som leder skal bekymre dig om. Så havde man for længst identificeret svaghederne ved onboarding-processen af nye medarbejdere, og ville vide, at processen ikke fungerer som den skal.

Du, og resten af ledelsen i virksomheden, kunne på baggrund af denne viden foretage de nødvendige ændringer og forbedre rutinerne.

Som en del af denne forbedringsproces ville du have indført et sponsorsystem i onboarding-processen for alle nye medarbejdere. Du havde været sikker på, at andre end dig var med til at sørge for, at den nye medarbejder blev en del af teamet – præcis som det burde være.  

Det, du ikke vidste

Alt ser alt ud til at være i orden i den afdeling, du er leder for. Medarbejderne gør, hvad de skal, og du er tilfreds.

Men så dukker der en repræsentant op fra personaleafdelingen, og fortæller, at en af dine nøglemedarbejdere er blevet sygemeldt i mindst tre måneder på grund af udmattelse, og du er slet ikke forberedt på denne nyhed og har ikke bemærket noget.

Situationen kunne have været helt anderledes, og man ville aldrig skulle døje med denne slags udfordringer, hvis de digitale systemer havde været på plads. 

Med støtte fra os hos Winningtemp modtager du løbende feedback fra dine medarbejdere og du ville allerede for tre uger siden have opdaget, at en af dine medarbejdere ikke havde det godt på grund af stress og dårlige forhold. Det ville have givet dig mulighed for – på en generel måde - at snakke om stress og arbejdsbelastning med alle medarbejderne på et fællesmøde.  

Helt nye løsninger sammen

På denne måde kan medarbejderen åbne op om sine problemer: For meget stress på arbejdet, kombineret med problemer på hjemmefronten, har simpelthen været for meget for medarbejderen. 

I samarbejde med virksomhedens personaleafdeling kan man finde nogle løsninger, og lette hverdagen for medarbejderen med færre arbejdsopgaver og måske færre arbejdstimer i en kortere periode. På denne måde kan du følge med i ændringerne, evaluere hvordan det går og justerer fremgangsmåden, hvis det er nødvendigt.

Forhåbentlig sker alt dette på det rigtige tidspunkt, netop fordi du som leder fandt ud af situationen, inden det gik galt. 

Per Carlsson i NetonNet forklarer:

«Med Winningtemp kan vi opdage disse signaler tidligt, så vi kan fokusere på de rigtige løsninger på det rette tidspunkt.»

Ved at bruge denne tilgang i kombination med baggrundsdata fra din egen virksomhed, vil flere kunne forblive på arbejdspladsen, komme på arbejde og undgå sygdom – også selvom hverdagen nogle gange kan være ekstra udfordrende.

Enkel og uvurderlig hjælp med onboarding og andre situationer

Vær ikke i tvivl: Det er altid dine medarbejdere, der bedst ved, hvordan det går, både hvad angår dem selv, og deres nærmeste kollegaer. Denne viden er svær at opnå, fordi du som leder, sandsynligvis ikke kan være til stede hver eneste dag, året rundt. Dette kan afhjælpes f.eks. via medarbejdersamtaler. Alligevel er det tydeligt, at onboarding-processen bør forbedres – netop for at spare tid og penge.

Det er her, det går galt for mange, selv med de bedste ambitioner og intentioner.

Tiden, mulighederne og systemerne er simpelthen ikke nok.

Men sådan behøver det ikke være. Ledere kan få enkel og uvurderlig hjælp til at vide, hvordan medarbejderne har det, ved hjælp af de digitale værktøjer. Samtidig kan denne viden sikre, at du kommer foran med hensyn til eventuelle uforudsete udfordringer.

Det er netop disse udfordringer, hverken du, medarbejderne eller virksomheden ønsker at have for mange af. Tag kontakt til os i Winningtemp for at høre hvordan vi kan hjælpe dig!

MORE INTERESTING READS

Our latest articles

MER INTRESSANT LÄSNING

Våra senaste blogginlägg

Hvordan AI og forskningen bag Winningtemp gør arbejdsdagen nemmere 
Hvordan AI og forskningen bag Winningtemp gør arbejdsdagen nemmere 

Nøglen til succes (hvilket i dette tilfælde betyder bedre præstationer, øget produktivitet, gladere og mere engagerede medarbejdere) er at stille de rigtige spørgsmål og drage de rigtige konklusioner ud fra svarene. Det er netop her, at de år, vi har investeret i at kombinere adfærdsvidenskab og forskning med kunstig intelligens og dyb læring, kommer til udtryk.

Alice Henebury
Alice Henebury
June 9, 2022
Winningtemp er nu ISO 27001- og ISO 27701-certificeret
Winningtemp er nu ISO 27001- og ISO 27701-certificeret

Det er vigtigt at beskytte dine medarbejderes personlige oplysninger, fordi tabet af disse, kan forårsage væsentlig skade, såsom identitetstyveri eller svindel. Det er også et stort tillidsbrud, som kan have langvarige konsekvenser for medarbejdernes engagement - det stik modsatte af, hvad vi ønsker at opnå! Vores ISO 27001- og ISO 27001-certificeringer betyder, at du nu med sikkerhed ved, at vi har den bedst mulige privatlivsbeskyttelse.

Abtin Kronold
Abtin Kronold
June 8, 2022
Derfor bør du stoppe med at bruge den årlige medarbejderundersøgelse 
Derfor bør du stoppe med at bruge den årlige medarbejderundersøgelse 

Gennemgang og bearbejdning af resultaterne af en medarbejderundersøgelse er en udfordring for mange ledere. For at skabe en velfungerende arbejdsplads har du brug for de rette betingelser, for at kunne handle effektivt og proaktivt ud fra medarbejdernes erfaringer.

Alice Henebury
Alice Henebury
May 25, 2022
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater

Få en gennemgang af  Winningtemp i dag!

Skab en sund og  engageret arbejdsplads, hvor alle driver resultaterne.