Resources
Blog

5 nye forskningsbaserte kategorier som bidrar til økt selvledelse og suksess i din bedrift

Robin Heed
September 20, 2021
Minutter
5 nye forskningsbaserte kategorier som bidrar til økt selvledelse og suksess i din bedrift

Du skulle helt sikkert ønske du kunne måle nivået av selvledelse i din bedrift. Tror du det er mulig i praksis? I Winningtemp kjenner du allerede helt sikkert til våre 9 forskningsbaserte kategorier som hjelper bedrifter på veien mot suksess, og nå har vi endelig sammen med motivasjonsforsker Leif Denti utviklet 5 tilleggskategorier.

Vi er overbevist om at disse vil gjøre det enda enklere å jobbe mot et velstående selskap. Nysgjerrig på hvordan du kan få det til?

Winningtemp kan hjelpe deg med digitalisering av HR, ta kontakt med oss for å vite mer!

Hvorfor er selvledelse viktig for dine medarbeidere?

Voksesmerter i en bedrift i utvikling er ganske vanlig i de aller fleste sektorer. Ved å benytte seg av de 5 tilleggskategoriene kan nå medarbeidere besvare enda flere spørsmål angående arbeidsplassen. På denne måten kan du øke forståelsen for deres velvære, iverksette tiltak og dermed skape en vellykket bedrift.

I et eksklusivt intervju diskuterer vår HR-ekspert Cecilia Holmblad de nye kategoriene med Leif Denti. De går igjennom hvorfor de valgte å fokusere på nettopp disse faktorene og hvorfor de er viktige for at en bedrift skal oppnå suksess.

Lytt mens de presenterer de nye kategoriene og gir eksempler på spørsmål som er knyttet til hver kategori, slik at du kan få en forsmak på helheten.

Vil du ha en sniktitt på noen av kategoriene her og nå?

Nedenfor presenterer vi to av dem og eksempler på spørsmål som medarbeidere kan svare på:

Ambassadørskaper et viktig fokusområde

Forskning viser at personer med høyt ambassadørskap har færre sykedager, blir lengre i bedriften og yter mer i forhold til andre kollegaer. Derfor er dette et viktig fokusområde for mange selskaper.

I dag måler mange organisasjoner ambassadørskap gjennom sine ENPS -resultater. Vanligvis blir dette innhentet ved å stille det anerkjente spørsmålet "Hvor sannsynlig er det at du vil anbefale å jobbe hos oss til en venn ellerbekjent?"

Problemet med å bare stille ett spørsmål i forhold til ambassadørskap, er at svaret ikke er veldig nyansert eller stabilt. Derfor har vi valgt å inkludere flere spørsmål i plattformen vår, og på denne måten får vi flere nyanserte svar fra flere perspektiver.

3 eksempler på spørsmål som kan vises i Winningtemp innen emnet ambassadørskap

- Snakker du om arbeidsgiveren din til venner og bekjente?

- Tror du at dine verdier og selskapets verdier ligner på hverandre?

- Bryr du deg om fremtiden til selskapet?

Selvledelse

Evnen til selvledelse er et fokusområde for mange selskaper. Det er et fokus som har blitt mye mer populært de siste årene, hovedsakelig på grunn av pandemien. Fjernarbeid og hybride arbeidsplasser har lagt et stort ansvar på medarbeidere på at de selv er disiplinert og motiverte. Forskning har vist at de som viser tegn på høyt lederskap har en tendens til å være mer produktive og uavhengige, og dermed lykkes med å bidra mer til selskapets suksess.

Tre forskjellige teorier innen selvledelse

Det er flere måter å definere selvledelse på. Basert på resultatene av forskningen i selvledelse, er Winningtemp sine tempraturmålinger kombinert med tre interessante områder for spørsmål.

Selvledelse- Her fokuserer vi på tankesett og fremtidig planlegging.

Personlig initiativ - Her kan vi måle i hvilken grad en medarbeider er med på å løse problemer.

Adferd- Her måler vi om dine medarbeidere føler seg trygge på å uttrykke en mening omledelsen og selskapet.

3 eksempler på spørsmål som kan dukke opp i vår plattform om emnet selvledelse:

-Setter du deg spesifikke mål for prestasjonene dine på jobben?

-Når et problem oppstår på jobben, er du aktiv i å prøve å løse det?

-Kommuniserer du dine meninger til ledere, selv om det er en sjanse for at de tenker annerledes enn deg?

 

Er du nysgjerrig på å vite mer om årsakene til at disse fem kategoriene er viktige for selskapenes velvære og suksess? Vil du også høre flere spørsmål slik at du kan se hvordan bedriften din har det i dag? Sjekk hele intervjuet som du finner her.

Fortsatt usikker på hva Winningtemp kan hjelpe deg med? Fyll inn informasjonen din og la oss kontakte deg.

Robin Heed jobbar som Product Marketing Manager på Winningtemp och brinner för att hjälpa företag att skapa en engagerad och lönsam arbetsplats!

About the author
Robin Heed

Fokuserer på mennesker

Hvis du er interessert i å finne ut mer om hva Winningtemp kan tilby din organisasjon, ta kontakt med vårt salgsteam.