No items found.
close
BLOG

Hur mäter man framgång? Tips för dig som vill utveckla ert strategiska ledarskap

Author:
Cecilia Holmblad
Date Published:
September 2021
Length:
minute read
Tips för dig som vill utveckla ert strategiska ledarskap


Är det dags att gå en utbildning eller starta igång ett nytt arbetssätt i organisationen? Du kanske är taggad och ser fram emot utvecklingen, men hur vet du om resultatet ni får är framgångsrikt? Möt Smarteyes, som själva är mitt i en utvecklingsfas i sin företagskultur och ledarskapet. För att säkerställa att medarbetarna är med på tåget och för att kunna mäta sina resultat, har de valt att använda Winningtemp som hjälpmedel.

När Smarteyes påbörjade sin strategiska ledarskapsutbildning “De 7 goda vanorna” under 2019 var planen att stärka och utveckla det personliga ledarskapet hos alla ledare och medarbetare.

Vi valde “De 7 goda vanorna” för att vi såg att de principer som utbildningen bygger på kunde skapa verklig effektivitet i vår organisation och skulle fortsätta att stärka och utveckla vår kultur. Samtidigt ger vi alla bra verktyg för att utvecklas som privatpersoner, berättar Therese Arnqvist, HR Director på Smarteyes. Förstår man sina egna drivkrafter och man leder sig själv på ett bra sätt så har man bättre förutsättningar att också leda andra och bidra till verksamheten på rätt sätt. Vi började att utbilda våra ledare och nu är det dags för resterande medarbetare att få samma möjlighet att utvecklas.

“En trygg arena där man kan känna sig sedd och hörd”

För att följa resultatet av de insatser man gör och för att konkret mäta utvecklingen på kultur och ledarskap, ville ledningen på Smarteyes investera i ett bra verktyg som gör skillnad.

Vi behövde ett verktyg som kunde stötta och utveckla våra ledare samt att också stärka dem i chefsrollen. Ett verktyg som hjälper till att fånga upp vardagliga utmaningar, menar Therese. Vi behövde dessutom ett utrymme där man som medarbetare har en trygg arena att ge feedback på vad som funkar bra och vad som behöver utvecklas. Det gör att man känner sig sedd och hörd, vilket är viktigt för välmåendet. Dessutom möjliggör Winningtemp att vi på ett riktigt bra sätt fånga upp eventuell problematik med mobbing, diskriminering och sexuella trakasserier.

Actions som snabbt kan lösa utmaningar och öka välmåendet

I samband med satsningen på den strategiska ledarskapsutbildningen valde man att skala ut användningen av Winningtemp till hela organisationen och man fick så vis tillgång till en rad olika funktionaliteter.

Vi insåg att Winningtemp skulle passa bra utifrån våra behov, fortsätter Therese. Inte bara kan vi mäta strategiska insatser, vi får även hjälp med insikter, trender och actions som kan hjälpa våra ledare och medarbetare att känna sig hörda och utvecklas, vilket ökar välmåendet. En bra funktion i systemet är att man snabbt kan få tips och åtgärder inom områden som man får ett mindre bra resultat inom. Att få låga resultat på sitt ledarskap är tufft för det flesta ledare och att då kunna snabbt och enkelt få stöd i systemet, är ovärderligt.

Frågorna hjälper till att sätta kulturen

Smarteyes har utbildat alla chefer och ska nu ta steget att fortsätta att utbilda alla sina medarbetare i “De 7 Goda vanorna”. Nu har man kommit i gång att med hjälp av Winningtemps plattform ställa frågor och mäta effekten.

De 7 Goda Vanorna ska löpa som en röd tråd i organisationen och med hjälp av egna frågor i Winningtemp som kommer ut en gång i veckan, skapar vi igenkänning och vi påminns alla om vad som är viktigt. Så möjligheten att skräddarsy egna frågor kommer att hjälpa oss i att “sätta vår kultur”. Det vi återkommande ställer frågor och pratar om kommer sända ett budskap till organisationen, vad som är viktigt.

Behöver ni också data för att mäta medarbetarnas välmående?

Med Winningtemp har du möjlighet att bevisa för era ledare att man kan skapa mätbara resultat, även på insatser som rör medarbetarna.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Donec sed odio dui. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Curabitur blandit tempus porttitor.

H2 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H3 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H4 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

H5 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
H6 - id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
  • Malesuada
Cecilia Holmblad
About the Author
About the Author
About the Author
Om författaren
Cecilia Holmblad
HR Tech Evangelist på Winningtemp. En outtröttlig optimist med 13 års erfarenhet inom HR, fast övertygad om framgångsformeln: positiv medarbetarupplevelse = positiv kundupplevelse = (lönsam) tillväxt

Hear about our product

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

INterested in Winningtemp?

If you want to learn more about how Winningtemp can help you improve your employee engagement, why not have a look at our tool in action?

FINN UT HVORDAN WINNINGTEMP KAN HJELPE DITT TEAM

Vårt oppdrag er å hjelpe ledere og medarbeidere mot en mer effektiv og suksessfull arbeidsplass. Hvis du synes dette er spennende, bør vi snakke sammen.

TA REDA PÅ HUR WINNINGTEMP KAN HJÄLPA DITT TEAM

Vi använder vetenskap och teknik för att hjälpa ledare bygga en engagerad och produktiv arbetsplats som kan skalas upp globalt

Other BLOG ARTICLES

Other BLOG ARTICLES

andra ARTIKLAR

Les mer