Hur mäter man framgång? Tips för dig som vill utveckla ert strategiska ledarskap

by
Cecilia Holmblad
September 6, 2021
3 MIN READ
Hur mäter man framgång? Tips för dig som vill utveckla ert strategiska ledarskap


Är det dags att gå en utbildning eller starta igång ett nytt arbetssätt i organisationen? Du kanske är taggad och ser fram emot utvecklingen, men hur vet du om resultatet ni får är framgångsrikt? Möt Smarteyes, som själva är mitt i en utvecklingsfas i sin företagskultur och ledarskapet. För att säkerställa att medarbetarna är med på tåget och för att kunna mäta sina resultat, har de valt att använda Winningtemp som hjälpmedel.

När Smarteyes påbörjade sin strategiska ledarskapsutbildning “De 7 goda vanorna” under 2019 var planen att stärka och utveckla det personliga ledarskapet hos alla ledare och medarbetare.

Vi valde “De 7 goda vanorna” för att vi såg att de principer som utbildningen bygger på kunde skapa verklig effektivitet i vår organisation och skulle fortsätta att stärka och utveckla vår kultur. Samtidigt ger vi alla bra verktyg för att utvecklas som privatpersoner, berättar Therese Arnqvist, HR Director på Smarteyes. Förstår man sina egna drivkrafter och man leder sig själv på ett bra sätt så har man bättre förutsättningar att också leda andra och bidra till verksamheten på rätt sätt. Vi började att utbilda våra ledare och nu är det dags för resterande medarbetare att få samma möjlighet att utvecklas.

“En trygg arena där man kan känna sig sedd och hörd”

För att följa resultatet av de insatser man gör och för att konkret mäta utvecklingen på kultur och ledarskap, ville ledningen på Smarteyes investera i ett bra verktyg som gör skillnad.

Vi behövde ett verktyg som kunde stötta och utveckla våra ledare samt att också stärka dem i chefsrollen. Ett verktyg som hjälper till att fånga upp vardagliga utmaningar, menar Therese. Vi behövde dessutom ett utrymme där man som medarbetare har en trygg arena att ge feedback på vad som funkar bra och vad som behöver utvecklas. Det gör att man känner sig sedd och hörd, vilket är viktigt för välmåendet. Dessutom möjliggör Winningtemp att vi på ett riktigt bra sätt fånga upp eventuell problematik med mobbing, diskriminering och sexuella trakasserier.

Actions som snabbt kan lösa utmaningar och öka välmåendet

I samband med satsningen på den strategiska ledarskapsutbildningen valde man att skala ut användningen av Winningtemp till hela organisationen och man fick så vis tillgång till en rad olika funktionaliteter.

Vi insåg att Winningtemp skulle passa bra utifrån våra behov, fortsätter Therese. Inte bara kan vi mäta strategiska insatser, vi får även hjälp med insikter, trender och actions som kan hjälpa våra ledare och medarbetare att känna sig hörda och utvecklas, vilket ökar välmåendet. En bra funktion i systemet är att man snabbt kan få tips och åtgärder inom områden som man får ett mindre bra resultat inom. Att få låga resultat på sitt ledarskap är tufft för det flesta ledare och att då kunna snabbt och enkelt få stöd i systemet, är ovärderligt.

Frågorna hjälper till att sätta kulturen

Smarteyes har utbildat alla chefer och ska nu ta steget att fortsätta att utbilda alla sina medarbetare i “De 7 Goda vanorna”. Nu har man kommit i gång att med hjälp av Winningtemps plattform ställa frågor och mäta effekten.

De 7 Goda Vanorna ska löpa som en röd tråd i organisationen och med hjälp av egna frågor i Winningtemp som kommer ut en gång i veckan, skapar vi igenkänning och vi påminns alla om vad som är viktigt. Så möjligheten att skräddarsy egna frågor kommer att hjälpa oss i att “sätta vår kultur”. Det vi återkommande ställer frågor och pratar om kommer sända ett budskap till organisationen, vad som är viktigt.

Behöver ni också data för att mäta medarbetarnas välmående?

Med Winningtemp har du möjlighet att bevisa för era ledare att man kan skapa mätbara resultat, även på insatser som rör medarbetarna.

MORE INTERESTING READS

Our latest articles

MER INTRESSANT LÄSNING

Våra senaste blogginlägg

Winningtemp är nu certifierade med ISO 27001 och ISO 27701!
Winningtemp är nu certifierade med ISO 27001 och ISO 27701!

Winningtemp är nu certifierade för ISO 27001 och ISO 27701! Vi har alltid försäkrat att din data är säker, och nu har vi certifieringen som bevisar det! Detta innebär att vi följer standard för bästa praxis för att skydda din information och hålla din data privat. Dessa standarder är utvecklade av de bästa experterna inom informationssäkerhet.

Abtin Kronold
Abtin Kronold
June 15, 2022
De 7 goda vanorna som leder dig till framgång i livet och på jobbet
De 7 goda vanorna som leder dig till framgång i livet och på jobbet

Vad har de mest framgångsrika människorna gemensamt? Den här fängslande frågan ställde sig Stephen Covey i slutet av 1900-talet. Han intervjuade de mest framgångsrika människorna i världen, kombinerade resultaten med forskning och kom fram till 7 vanor som de allra flesta har gemensamt. “De 7 goda vanorna” blev en klassiker bland ledare världen över. I den här artikeln går vi igenom samtliga vanor, och hur du kan applicera dem för att bli en bättre ledare och medmänniska.

Cecilia Holmblad
Cecilia Holmblad
June 14, 2022
Från 50 till 200 anställda på 3 år - Getaccepts resa med datadrivna verktyg
Från 50 till 200 anställda på 3 år - Getaccepts resa med datadrivna verktyg

Det blir allt mer populärt att arbeta datadrivet med sin arbetskultur. Tack vare den senaste forskningen och teknologin kan du få siffror på medarbetarnas välmående och mäta insatserna kopplat till affärsmålen. I den här artikeln djupdyker vi i GetAccepts viktigastes framgångsnycklar med datadrivna verktyg.

Cecilia Holmblad
Cecilia Holmblad
May 4, 2022
GET A SHORT WALK-THROUGH - EXPLORE WINNINGTEMP

Join thousands of motivated users to create an engaged and profitable workplace

FÅ EN GENOMGÅNG AV WINNINGTEMP IDAG!

Skapa en välmående och engagerad arbetsplats där alla driver resultat

FÅ EN GJENNOMGANG AV WINNINGTEMP I DAG!

Skap en velfungerende og engasjert arbeidsplass der alle bidrar til gode resultater

Få en gennemgang af  Winningtemp i dag!

Skab en sund og  engageret arbejdsplads, hvor alle driver resultaterne.